A Fekete Sereg elvérzett Szentesen

 

 

A Szentesi ’91-esek Rugby Klub a 2011-2012 NB I- es rögbi bajnokság tavaszi fordulóján fogadták a százhalombattai Bulldogok Fekete Sereg nevű alakulatot. Az őszi összecsapást még a battai csapat nyerte 24-7 arányban. A szentesi gárda a tavaszi fordulókra nagyon keményen készült, és ez a felkészülés a hétvégi színvonalas mérkőzésen meg is mutatkozott.

Az első félidő közepén még nem volt pontszerzés egyik csapat részéről sem, bár a Szentes folyamatos nyomás alatt tartotta a vendégeket, mégis ők szerezték az első pontokat, melyre a hazaiak válaszoltak. A szünet előtt a Bulldogok újabb támadást intéztek, áttörve a kemény védelmet és így 7-12 arányban mentek a pihenőre. A szünet alatt a szentesi edző a meccs eleji nyugodt koncentráltságot újra elő tudta hozni a ’91-esekből. A második félidő eleje, hasonlóan alakult, mint a mérkőzés kezdete. Folyamatos és nagyon izgalmas támadásokat láthattunk mindkét oldalról, a félidő közepén azonban a Szentes gyors irányítója egy elcsent labdával újabb pontokat szerzett. A folyamatos presszió alatt a vendégcsapat megtört és így még két célt szereztek a hazaiak gyorslábú futói, amellyel megadták a kegyelemdöfést a Fekete Seregnek.

A Szentesi ’91-eseknél jelenleg sok a sérült játékos, ennek ellenére Bélteki Zsolt játékos edző nagyon jól fel tudta készíteni csapatát, és az U18-as VB-ről, Madidból hazaérkezett Orovecz Ádám is erősítette a hazai nyertes csapatot.

 

Végerdmény: Szentesi ’91-esek – Bulldogok Fekete Sereg  28:12

 

’91-esek: Farkas Zsolt, Zsigár Ferenc, Kiss Szabolcs, Tímár Ferenc, Rákóczi Zoltán, Orovecz Csaba, Bélteki Zsolt (játékos edző), Törőcsik Sándor, Pap Zoltán (5), Döme Zsolt (13),Kiss István(5), Csepregi Krisztián, Czakó Balázs(5), Orovecz Ádám, Kérdő Szabolcs, Tóth Dávid, Szépe Kornél, Sándor József, Dobos Attila, Mácsai Csaba

 

Következő mérkőzésen április 29.-én vasárnap izgulhatunk a szentesi csapatért, minden sportkedvelőt szeretettel várnak.

 

Szentes, 2012. 04. 17.
 

 

.