Díszmadár- és kisállat börze a Móriczban

 

 

 

2012. március 18-án tartotta a Szentesi Művelődési Központ Díszmadártenyésztő Szakköre ebben az évben a harmadik börzéjét. Ezen a napon az ország minden részéből és a szomszédos országokból is érkeznek madártenyésztők és vásárlók Szentesre.

 

 

 

A sláger a papagájok minden fajtája, de volt itt még páva is. Csak úgy tájékozódásként mondjuk, hogy a képen látható páva pár (a díszesebb tollazatú) 90 ezer forint volt.

Tudni kell róluk, hogy nagy hely szükséges a tartásukhoz, de nem volt olyan járókelő ki nem állt meg megcsodálni a pávákat.

 

 

 

A kisállat felhozatal szerényebb volt, de majd a következő börze nyuszikkal gazdagabb lesz, mert éppen húsvétkor lesz az április találkozó.

 

 

 

A Móricz Zsigmond Művelődési Házban minden hónapban (kivéve az augusztus) tartanak díszmadár börzét. A következő találkozó április 8-án lesz. Májusban 20-án, júniusban 10-én, júliusban 15-én lesz a börze. A nyári szünet után először szeptember 16-án, majd október 21-én, november 11-én és végül december 9-én találkoznak a madártenyésztők.

 

 

 

Szentes, 2012. 03. 19.
 

 

.