Megnyílt a Nyolcszín Virág  Óvoda

 

 

 

Alapfokú nevelési oktatási intézmények infrastruktúrájának fejlesztése címmel DAOP 2 fordulós pályázatot írtak ki 2007. évben. Az Önkormányzat 2008. januárjában benyújtotta a Klauzál Utcai Óvoda felújítására vonatkozó pályázatát, melyet 2008-ban forráshiányra való hivatkozással elutasítottak de egyben tartaléklistára helyezték.

 

 

 

2010. júniusában kapták az értesítést, hogy nyert a pályázat első körben, majd egy féléves projektfejlesztési időszak következett és ezt követően 2011. márciusában benyújtották a második fordulóra is a pályázatot.

 

 

 

2011. szeptember 30-án sor került a támogatási szerződés aláírására így nem volt akadálya, hogy megújuljon és kibővüljön a Klauzál utcai "régi" óvoda.

 

 

 

A projekt megvalósításához 204 millió forint (203.947.955,- Ft) támogatásban részesültünk melyhez az önkormányzat 66 millió (65.810.398,- Ft) forint önerőt biztosított.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

 

 

Az ünnepélyes átadáskor már beköltöztek az óvodások, így már otthonos (ismerős) körülmények között kellett előadniuk az ünnepi műsort.

 

 

 

A projektmenedzsment tagjai:

• Projektmenedzser: Szabics Aranka

 • Pénzügyi menedzser: Varga Edit

• Oktatásszakmai menedzser: Szabóné Vona Krisztina

• Műszaki menedzser: Bayer Károly

 

 

 

A régi épületben 4 csoport működött, a projekt keretén belül 8 óvodai csoportszoba bővítésére nyílt lehetőség. Az új épületrészben 4 csoportszoba, 4 gyermekmosdó, 4 gyermeköltöző és egy XXI. századi igényeknek megfelelő tornaszoba került kialakításra, valamint megtörtént a meglévő helyiségek teljes felújítása is.

 

 

 

Lehetőség nyílt fejlesztő szoba, orvosi szoba, elkülönítő és kiszolgáló helyiségek kialakítására, a tálaló konyha korszerűsítésre a helyiségek berendezéseinek, a hiányzó nevelőmunkát segítő eszközök beszerzésére, a játszóudvar felújítására, világítás- fűtés korszerűsítésre, az épület utólagos hőszigetelésére és nem utolsó sorban az egész épületben a részleges akadálymentesítésre.

 

 

 

 Pályázaton kívül önerőből valósult meg a kerékpártároló, a vagyonvédelmi rendszer kiépítése és az oszlopok kerámia díszítése.

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

 NEM KELL FACEBOOK regisztrációval rendelkeznie!!!

 

További képek az ünnepélyes megnyitóból:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képek az építkezésről:

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2012. 12. 19.
 

.