12 órás Aerobik és Fitnesz nap

 

 

 

2012. október 23-án reggel 8-tól este 8-ig dübörgött a Wellness Colosseum. A 12 órás Aerobik és Fitnesz napon 12 edzésstílust próbálhatott ki a több száz tornázó, de a sláger egyértelműen itt is a szentesi szabadalom, a Nippon Zengo volt. Miért írtuk, hogy itt is? Nemrégiben Budapesten a Fit Balance fitnesz rendezvényen széles körben is megismerhették az aerobik hívei a karate mozdulatokra épülő új testedzési formát, így a nemzeti ünnepünkre meghirdetett program nem csak helybelieket csalt a Colosseum termeibe, de jöttek a Zengót kipróbálni többek között a fővárosból, Kecskemétről, Vásárhelyről is.

 

Videó a Fitbalance rendezvényen történt ZENGO bemutatóról:

 

 

 

 

 

Bár október 23-án, hasonlóan a Wellness Colosseum korábbi nagyrendezvényeihez, óránként váltották egymást a különböző tornák, s bemutatkozott a Magyarországon egy hónapja létező PRO-SKI síszimulátor is, a Colosseum szolgáltatásai közül a Nippon Zengót választotta például Szalka Andrea, egykori szentesi táncos, aki 2008-ban és 2011- ben az év hazai női fitnesz presentere volt.

Ő is derekasan megizzadt, majd kedvezően nyilatkozott az új aerobik stílusról - "Ez a torna és mozgásvilág az én temperamentumomnak való! :-)".

 

 

 

Andrea lesz az egyik vezetője a budapesti Nippon Zengo-óráknak, ugyanis már több ottani klub is érdeklődött, hogy felvenné kínálatába az új „őrületet”. Ez utóbbit már Brezovai Sándor 6. danos kyokushin karate mester fogalmazta meg így, a Nippon Zengó, mint mondta, teljes egészében az ő szabadalma, mind Japánban, mind Magyarországon levédettetett trademarkjaival indul hódító útjára a Zengo. „Építsd újra önmagad!”- ezt jelenti a japán kifejezés.

 

 

 

Az öt évvel ezelőtt létrehozott Nippon Zengo alapja a karate, ám annál lazább, kötetlenebb, s populárissá teszi magát a harcművészetet is. Hasznos kiegészítő sportágként is, kardiomuscularis hatása miatt. A helybeli tagság 100 fölött van, a Zengo legkisebb gyakorlója 9 éves, a legidősebb 60 feletti.

A mostani egészségnapon 45 percig tartott az óra, de szokásosan hetente háromszor másfél órán át vezeti az edzéseket a karatemester. Rajta kívül Locskai József, Pap Szandra és Bagi Alexandra diktálták a tempót a fitnesznapon a különböző órákon.

 

 

 

A Nippon Zengo oktatóinak kiválasztása, képzése folyamatosan zajlik. S hogy a karate és a Nippon Zengo hogyan találkozik, egy év végi harcművészeti gálán a küzdősportok képviselői is megtudhatják, Budapesten a Stefánia Palotában. A nagyszabású rendezvényen Brezovai karate és Zengo bemutatót is tart, s itt ismertetni fogja a tornastílus előnyeit, hozadékát a harcművészek, a fitnesz- és aerobikrajongók számára.

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

Szentes, 2012. 10. 26.
 

 

.