A tudás életet menthet

 

 

 

A Csongrád Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság, Szentes Polgári Védelmi Kirendeltség 2011. április 15-én rendezte meg a 2010-2011. évi „A tudás életet menthet” felmenőrendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny helyi fordulóját.

 

 

 

A versenyre két általános- és négy középiskolai csapat nevezett. Nekik először elméleti, majd gyakorlati feladatokban kellett bizonyítaniuk felkészültségüket.

 

A tesztlap kitöltése után először egy füstsátorban kellett puzzle darabokat keresniük a csapatoknak. Természetesen csak gázálarc felvétele után mehettek be a versenyzők. A következő feladatban a csapat összeszokottságát kellett bizonyítani egy ötszemélyes sítalppal. Miután 15 m-t mentek vele hordágyra kellett tenni egy sérültet imitáló babát és az elsősegély táskával futni a következő helyszínre. Ott kötélmászás volt a feladat, de nem időzhettek sokáig, mert a csapatok versenyt futottak az idővel.

Az utolsó előtti gyakorlati feladat, hogy az összekészített anyagok közül egy veszélyhelyzeti/túlélő csomagot kellett összeállítani a csapatoknak. Ezután csak kúszás (a rossz idő miatt könnyítve volt a feladat) volt hátra és a stopper a sziréna morgatására állt meg. A legjobb csapatnak 4 perc és 35 mp-re volt szüksége volt

 

 

 

A tudás életet menthet" felmenőrendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny területi fordulóján, 2011. április 28-án, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szentesi Kirendeltségét az általános iskolás korcsoportban: a Fábiánsebestyéni Arany János ÁMK (Felkészítő tanár: Faragó Ferenc) a középiskolás korcsoportban: a Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakiskola (Felkészítő tanár: Berezvai Debóra) képviselik.

Szentes, 2011. 04. 27.

 

 

.