„Rejtelmek ha zengenek"

 

 

 

Már rendszeressé vált, hogy a tavasz beköszöntével Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megye pedagógus szakszervezetei a Szentesi Művelődési Központtal és a helyi önkormányzattal közösen megrendezik az alkotó pedagógusok tárlatát. Az 1999-ben indult kezdeményezés Borsodi Ágnes tanárnő nevéhez fűződik, míg a cím József Attilához: „Rejtelmek ha zengenek."

 

 

 

Az idei pályázatra beérkezett 81 műből 58-at fogadott el a kiállításra a zsűri, amelyeket április utolsó napjáig láthatunk a Tokácsli Galériában. A megnyitón a Petőfi iskola tanulóinak tavaszi dalcsokra után Kálmánné Szabó Erzsébetet, Szivárvány AMI Művészetek Háza igazgatóját hallhatták a jelenlévők.

 

 

 

Értékek és sokféleség, önálló világlátás és harmónia — ezek a kiállításról alkotott el- ső benyomásai, élményei. Mint fogalmazott, a humánum kifejezése a pedagógusok minden egyes művén érzékelhető. Szentes város alkotói díját Kalácska Beátának Karikó-Tóth Tibor alpolgármester adta át. Beáta 2007-ben szobrászként végzett. a pécsi egyetemen, ezen a kiállításon első alkalommal vesz részt. Jelenleg a Szivárvány művészeti iskolában rajzot, kerámiát és kézművességet tanít az egyébként vásárhelyi pedagógus. A szentesi pedagógus szakszervezet elismerését Tornyi Molnár Edit vehette át Borsodi Ágnestől. A Deák és a Damjanich általános iskolákban rajzot tanító pedagógus 14 éve kezdett ikonokat festeni. Az iskolai tűzzománc-szakkört is vezető alkotó erre a pályázatra rekeszzománc alkotásokkal nevezett be.

 

 

Szentes, 2011. 04. 12.

 

 

.