Meglepetés Virágözön a Kossuth téren

 

 

 

Egy kedves Meglepetés magazin olvasó, Kósa Sándorné a Polgármesteri Hivatal ügyintézője lett figyelmes a kedvenc újságjának a hasábjain arra a pályázatra, melynek keretében települések pályázhattak a Meglepetés Virágözönre, hogy a lap lakóhelyük mely területét, terét (vagy annak egy részét) virágoztassa fel saját kezűleg.

 

 

 

Baloghné Berezvai Csilla főkertész a pályázatra Szentes főterét a Kossuth teret nevezte. A 111 pályázó közül, Csákvár, Epöl, Györköny és Szob mellett Szentes (ezáltal a Kossuth tér) nyert a magazin pályázatán.

 

 

 

Így 2011. április 15-én, pénteken 10:30-kor, a Polgármesteri Hivatallal összefogva a Meglepetés újság csapata a lap szentesi olvasóinak sikeres pályázata révén virágözönbe öltöztette a Kossuth tér szökőkút előtti patkó alakú virágágyását.

 

 

 

Baloghné Berezvai Csilla elmondta: Eddig árvácskák voltak a virágágyásban, melyeket a csapat érkezése előtt kiszedtek nagyobb földlabdával együtt, áttelepítették egy másik ágyásba. Majd az önkormányzat munkatársai előkészítették a talajt, s az ültetés után már csak öntözés következett. A Kossuth tér beültetését csak május 10-15. körül szokták elvégezni, addig körülbelül 3 ezer árvácska ékesíti a város központi területét. A palántát a helyi kertészeti szakközépiskola neveli meg, s szintén az intézmény diákjai szokták megtervezni a főtér és az Erzsébet tér virágágyásait is.

 

 

 

Ebben most módosulást jelent a budapesti füvészkert főkertésze által tervezett kompozíció. Hegedűs Noémi főszerkesztő tájékoztatása szerint azért Kiszel Péter irányította a munkát, mert a szakember már hosszú éve óta válaszol a lap olvasóinak kertészeti kérdéseire.

Szentes, 2011. 04. 27.

 

 

.