Játszóház a Kosztában

 

Balambér, Balambér, bolondul a kalandér'

kád a tenger, nagyon mély, a hajója dióhéj.

Ha vihar jön, Balambér ijesztően dülöngél.

Cincogna, de mit sem ér, hiszen csak egy kisegér:

dióhéjba belefér, vízbe bajsza beleér,

hajókormány az orra, két nagy füle vitorla!

 

 

 

A Halász Judit - dal főhőse egy olyan kisegér, aki keresi a kalandokat, meg akarja ismerni a világot, ezért hajóra száll. Arra gondoltak a Koszta József Általános Iskola tanítói, hogy sok-sok világra kíváncsi kisgyereket hívnak a szombati játszóházba, amelyben 9 helyszínen szórakozhatnak a Balambérhoz hasonlóan a világra nyitott alsó tagozatos diákok és óvodások, érdeklődő gyermekes családok.

 

 

 

Volt itt kérem, mindenféle csudaság! Társasjáték közben átváltozó békakirályfi és békakirálylány, voltak varázspálcás puzzle-játékosok, az internetes játékok világába kirándulók, a televízióban mindenáron szerepelni vágyó gyerekek. Sokan ragadtak ecsetet, ollót, ragasztót, színes ceruzát, s alkottak tavaszi, húsvéti képeket, pillangókat, nyuszit, szalvétagyűrűt, kiscsibét. Mások kipróbálták a célbadobást, s az ugróiskolát. Bizony jobban ment, mint az egyszeregy! S akinek még ez sem volt elég, az kihívhatta egy memória-játékra Nánási Attila tanító bácsit.

 

 

 

A játékosok kedvére sütöttek rendületlenül almás süteményt Szolláthné Sárközi Sarolta, Kovács Éva, Barta Gáborné tanárnő. A vidám helyszínek egyikén ott állt „ Egér mami”- Almási Jánosné- is, hatalmas fülekkel, mint amilyenekkel Balambér is bírt. A rendezők remélik, mindenki kiválóan szórakozott!

 

 

Szentes, 2011. 04. 17.

 

 

.