Gerecz Elemér emlékverseny

39 kg-al lehetett nyerni

 

 

 

Ködfátyol fogadta április 2-án fogadta az összegyűlt lelkes horgász társakat a Gerecz tavon. A Gerecz Elemér Sporthorgász Egyesület ezen a napon rendezte meg néhai Elnöke tiszteletére a hagyományos pontyfogó emlékversenyét. Sajnos ezúttal a hölgyek távol maradtak, a megméretéstől. A sporttársak jókedvűen fogyasztották a reggelire szervírozott zsíros kenyeret. A versenyt az egyesület januárban a közgyűlésen megválasztott új elnöke, Kalamusz Endre nyitotta meg. Dögei Sándor a verseny szakosztály elnöke tájékoztatást adott a szabályokról, majd a versenyzők elfoglalták a sorsoláson kihúzott helyüket.

 

Mivel a tó medre nem egyenletes, ezért a sorsoláskor kihúzott rajt helyeknek nagy jelentősége van. A verseny hagyományos és rakós botos kategóriában került lebonyolításra. A felkészülés után kezdetét vette az etetés, majd dudaszóval 9 órakór elkezdődött a verseny. Az idő előre haladtával kiderült az időjárás is kedvezőbbre fordult. Kisütött a nap. A ragyogó idő azonban a halak étvágyát nem hozta meg. A frekventált helyeken azonban egyre többször került a kötelezően előírt keretes haltartóba a potyka. Különösen Balla József és Mucsi Lajos horgásztársaink vitézkedtek eredményesen. Időközben tiszteletét tette a versenyen Gerecz Péter leánya és fia társaságában, aki Elemér bácsi unokája.

 

 

 

A verseny lefújása után, a mérlegelésre került sor. Az eredmény hirdetés már az egyesület székházában lett lebonyolítva. A győzteseknek és helyezetteknek az elnök adta át a kupát és a vásárlási utalványt.

A rendezvény a jóízűen elfogyasztott ebéddel ért véget.

Díjazottak:

Rakós botos kategória:

1.      Balla József 39460 gramm

2.      Mucsi Lajos 19710 gramm

3.      Makai Zsolt   6070 gramm

4.      Lengyel István 4720 gramm

5.      Postás László 2170 gramm

6.      Dögei Sándor 200 gramm  / 2db törpeharcsa + 1db kárász/

 

Hagyományos kategória:

1.      Aradi László 5890 gramm

2.      Rozgonyi Sándor 5830 gramm

3.      Gulyás Károly 4170 gramm

4.      Szabó Tibor 3920 gramm

5.      Insperger Gábor3700 gramm

6.      Csatordai Norbert és Koncz Róbert 1560 gramm

 

A verseny abszolút győztese Balla József, aki egy évig őrizheti a Gerecz család által alapított vándor kupát.

Szentes, 2011. 04. 11.

 

 

.