Egy utánfutónyi szaros pelus a Kurcában

 

 

 

Sokat gondolkodtam, hogy kell-e olyan durván kiemelni a címben azt a mérhetetlen mennyiségű használt gyermekpelenkát, melyet az elmúlt héten a szentesi Gerecz Elemér Horgászegyesület tagjai "halásztak ki" a Kurca hullámteréből. Ha mindent figyelembe veszünk és az ebben rejlő veszélyeket is, talán még rendőrségi feljelentést is megérne, környezetvédelmi szempontból.

 

 

 

Történt ugyanis, hogy szemétszedési akciót hirdetett a horgászegyesület, melyre várták az önként jelentkezőket. A cél az volt, hogy a Kurca partját megtisztítsák az évek alatt felgyülemlett lomtól, szeméttől.

Nem főként a városi szakaszra terjedt ki a szemétgyűjtés, hanem olyan területeket kerestek, ahol eddig talán sosem járt gondos, csak "gondatlan" kéz!

 

 

 

Az elkerülő útról lekanyarodva a város felé egy földút és egy kis gyaloghíd köti össze a folyócska két partját. Itt találtak a Horgászegyesület tagjai éppen egy utánfutóra való kakis gyermekpelenkát, melyek szépen "gondosan" neilon zacskókba voltak csomagolva. Ugye nem kell ecsetelni, hogy milyen bűz volt a környéken, és ha jobban belegondolunk akkor ezeknek a tartalma előbb vagy utóbb a Kurcában landolt volna.

Az egyesület tagjai minden összeszedtek, de fenn áll annak a veszélye, hogy bármikor "szétszarja" valaki a munkájukat! Vigyázzunk környezetünkre!

 

 

Szentes, 2011. 04. 27.

 

 

.