Egál a döntőben

Hungerit MetalCom-Szentes - DF-DVCSH-Corner Ékszer 1:1

 

 

 

Óriási csatában, büntetőlövésekkel sikerült győznie a DF-DVCSH-Corner Ékszer női vízilabda csapatának a Hungerit MetalCom-Szentes elleni bajnoki döntő második mérkőzésén.

 

 

 

I–II. negyed: rosszul, két újvárosi góllal kezdődött a találkozó, a hátrány az első szünetig egyre olvasztotta a Szentes, 2–3. A második 8 perc az első másolása volt, legalábbis, ami az eredményt illeti, ezt a játékrészt is 3–2-re nyerte a címvédő, így a vendégek 6–4-es előnyével fordultak a csapatok.

 

 

 

III–IV. negyed: a Szentes továbbra is futott az eredmény után, de a 3. negyedben Gémes találatával utól is érte riválisát, 7–7. A vezetést először a 4. játékrész közepén szerezték meg a hazaiak, de az újvárosiak is sikeresen kapaszkodtak, a rendes játékidő 11–11-es döntetlennel zárult, jöhetett a hosszabbítás.

 

 

 

Hosszabbítás: a 2×3 perces extra játékidő első felét a Szentes nyerte meg Kövér-Kiss góljával. Utána azonban úgy tűnt minden elúszik, fordított a Dunaújváros, a hazaiak időn túli ötméteressel egalizálták az állást (13–13), Takács Orsolya góljával harcolták ki a büntetőpárbajt.

 

 

 

Ötméterespárbaj: a büntetőket a Kurca-partiak kezdték, egészen a negyedik párosig mindenki értékesítette a maga ötméteresét (Kövér-Kiss, Kotova, Gémes, Miskolczi, ill. Primász, Poszkoli, Kovács, Zsámbok). Ezután Takács hibázott, Keszthelyi viszont nem kegyelmezett, 17–18.

 

 

 

A drukkerek remek hangulatot varázsoltak a lelátóra, mindenki bízott a lányok sikerében. Azonban az már az első pillanatokban kiderült, a Dunaújváros minden energiáját mozgósítja, nyerni jött Szentesre.

 

 

Szentes, 2011. 04. 13.

 

 

.