Diákvéradás

 

 

 

Szentes eddig még sohasem rendeztek középiskolában véradást. Ez volt az első alkalom (reméljük nem az utolsó), mikor is az ifjúság vért adott egy középiskolában. A diákok számára már tartottak véradást, de azt eddig inkább a kórház Vérellátó Osztályán, vagy a Terney Béla Kollégiumban szervezték. Ez alkalommal azonban a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskolába hívták a fiatal önkéntes véradókat.

 

 

 

Sikeres volt az akció, mondta el rádiónknak Dr. Molnár Gyula, a szervező Vöröskereszt Szentes kistérségi elnöke, hiszen több mint 60-an jelentkeztek néhány óra alatt véradásra. Korszakos jelentőségűnek ítéli meg az akciót a ny. főorvos, mert mindenki láthatta, hogy lehet számítani a fiatalokra ebben a humanitárius tevékenységben is.

 

 

 

Főként a helyszínt adó iskola diákjai adtak vért, de egy 10 fős csoport a Pollák Antal Műszaki Középiskolából is itt nyújtotta karját. Mivel eredményesnek látják a szervező munkát, ezért következő tanévben ismét betervezik a véradást a Szent Imre herceg utcai intézményben – mondta el Pintér Etelka igazgatónő, miután ő is részt vett a véradásban.

Szentes, 2011. 04. 05.

 

 

.