Aranyosak voltunk az ezüstre

 

 

 

A OB I női vízilabda döntő negyedik meccsén egygólos, 8-7-es vereséget szenvedett a Hungerit-MetalCom Szentes női vízilabdacsapata, így a Dunaújváros 3:1-es összesítéssel nyerte meg a bajnoki címet.

 

Hungerit-MetalCom Szentesi VK–Dunaújvárosi Főiskola 7–8 (2–1, 2–3, 1–3, 2–1)

 

 

 

A képlet egyszerű volt: amennyiben a Hungerit-MetalCom Szentes hazai medencében megnyeri a női vízilabda bajnoki finálé negyedik meccsét, ötödik találkozó dönt a bajnoki aranyról. Ha nem, a címvédő Dunaújváros ünnepelhet a ligeti uszodában. És ez így történt!

 

 

 

Jól kezdett a házigazda, az első negyedet 2–1-re megnyerték Zantleitner Krisztina tanítványai, a második elején pedig Kövér-Kis góljánál már kettővel vezetett a Hungerit (3–1).

Mielőtt hátradőlhettünk volna, az Újváros hamar kiegyenlített, majd Kovács góljával a vezetést is megszerezte (3–4). A védekezésre mindkét gárda nagy gondot fordított, a támadások során viszont a vendégek összpontosítottak jobban, határozottabban fejezték be az akciókat. A szentesiek küzdöttek, hajtottak, de a negyedik negyedben, 6–8-as állásnál már érezni lehetett hogy a régi bajnok viszi haza ismételten a kupát.

A bírók pedig bebizonyították hogy nincs "hazai pálya"!

 

 

Szentes, 2011. 04. 22.

 

 

.