Több mint 300.000 km! Eddig!

Denizart Simoes Sousa brazil tűzoltó Szentesre is ellátogatott

 

 

Denizart Simoes Sousa világutazót, látta vendégül a szentesi tűzoltóság, aki 2000-ben indult el Brazíliából, hogy élvezze egy szabad ember életét. 2011. április 8-án érkezett meg Szentesre. Egy kiadós alvás után már tovább is állt, mert Budapestre készült.

 

A 45 éves férfi maga is tűzoltó volt, de hazájában Braziliában 10 év szolgálat után jár a nyugdíj, így Denizart is ezt választotta. Majd gondolt egy nagyot is elindult világgá. Tizenegy év alatt 42 országban járt.

Átkerekezte Egyiptomot, Indiát, bejárta Amerikát és Afrikát.

 

 

 

A nyugdíjából él és ha munka adódik, nem utasítja vissza. Ebből a szempontból Amerika a kedvence, mint mondta, ott jól lehetett keresni. Ám Afrikát nem ajánlja azoknak, akik a nyomdokaiba kívánnak lépni, tapasztalatai szerint életveszélyes hely.

 

Denizart körülbelül 50 kilogramm csomagot visz magával, amit kis utánfutón húz a bicikli után. Eddig négy bringát „nyűtt el”: egynek a váza tört el, kettőt pedig elloptak tőle. Ezek egyikét a londoni tűzoltóparancsnok vette neki, amit valaki egy órával később meglovasított.

 

 

 

A nyugalmazott tűzoltóról szerte a világon rengeteg újságcikk jelent meg. Ezekbe is belelapozhattak a szentesi tűzoltók, akik szállást adtak a vendégnek. Denizart Szentesről Kecskemét felé vette az irányt, és Budapestre ment. Magyarország után Ausztria és Szlovákia a következő úti célja. Álmai vágya pedig az, hogy Ausztráliába is elkerekezhessen.

Eddig több mint 300.000 km-t kerékpározott, és megakarja dönteni egy német úriember rekordját, aki 380.000 km után szállt le a bringáról.

Szentes, 2011. 04. 22.

 

 

.