Táskarablókat fogtak a szentesi zsaruk

 

Új utca

Néhány órán belül sikerült felderíteniük a szentesi rendőröknek azt a rablást, amelyet szerdán a déli órákban követtek el a városban.

Egy, az Új utcán gyalogosan közlekedő középkorú nő táskáját vette el két fiatal. Az elkövetők kerékpárral a nő mellé érve a vállán lévő táskáját akarták letépni, ám a nő utána kapott, megragadta annak fülét, azonban az egyik elkövető a táskával együtt elrántotta.

A sértett a földre esett, ám támadói tovább rángatták a táskát, míg annak füle el nem szakadt, majd biciklire pattanva a megszerzett zsákmánnyal együtt elhajtottak. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az adatgyűjtés során beszerzett információk és a meghallgatott tanúk által elmondottak alapján a szentesi zsaruk látókörébe került egy 15 éves szentesi fiú, valamint társa, aki még a 14. életévét nem töltötte be.

Az idősebb fiú gyanúsítotti kihallgatása során a rablás elkövetését elismerte. A rendőrök a 13 esztendős társát – gyerekkorára tekintettel – tanúként szintén meghallgatták, mely során ő is elismerte a bűncselekményt.

A helyszíni kihallgatás alkalmával a rendőrök az eltulajdonított táska tartalmának egy részét megtalálták. Az idősebb fiút a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásának indítványozását, társa tekintetében – mivel 14. életévét még nem töltötte be – büntethetőséget kizáró ok áll fenn.

Szentes, 2011. 02. 24.

 

 

.