Újévi tűzijáték

 

 

 

Közel kétezer szentesi búcsúztatta az óévet és köszöntötte az újat együtt a Kossuth téren, ahol oldott (mi az, hogy oldott?) volt a hangulat. Szinte már hagyomány, hogy az új esztendőt tűzijátékkal köszönjük Szentesen. Így történt egy most is.

 

 

 

Úgy gondoljuk, hogy nem szükséges leírni, hogy melyik nap történt a szilveszteri tűzijáték, de aki igényli ezt, annak eláruljuk, hogy december 17-dike volt! :-)

 

 

 

A főtéren rendezett hagyományos tűzijátékra érkező szentesiek közül idén kevesebben hoztak magukkal álarcot, csörgősipkát és dudát, a kocsikat hátrahagyva a felnőttek gyalog, a gyerekek közül pedig sokan szánkóval jöttek. A rettenetes hideg sem tudta a hangulatot megfagyasztani: mínusz hét fok volt. Ahogy gyűlt a tömeg úgy kerültek elő a zsebekből a kistűzijátékok, melyeket különösen kamaszok kezében lehetett látni. De ez csak töredéke lehetett az ígérkező látványnak, mely éjfél után 3 perccel kezdődött.

 

 

 

Éjfél előtt Szirbik Imre polgármester búcsúztatta az óévet, majd a Himnusz elhangzása után durrantak a pezsgők. Ki-ki a maga módján ünnepelte a 2011-es év eljövetelét, de volt egy pillanat mikor mindenki az égre figyelt! (Na ekkor kezdődött a tűzijáték!)

 

 

 

Az égi fényshow végén egymást köszöntötték a téren didergők, de volt aki magába roskadva az új évi fogadalmát fogalmazta meg.

 

 

 

Látványnak az is érdekes volt, amikor Kínában hagyományos fogadalmi (szerencse) lampionok emelkedtek a magasba. Igaz itt csak három lampion szelte át az eget, míg keleten több ezer lampion emelkedik ilyenkor az égbe!

 

 

Szentes, 2011. 01. 04.

 

 

.