Új funkciókkal is bővült a
felújított gimnáziumi épületszárny

 

 

 

Az irodalmi-drámai tagozathoz illő előadással egybekötve adták át ünnepélyes keretek között a Horváth Mihály Gimnázium új épületrészét, melyben táncterem és médiaterem, valamint udvari színpad egyaránt helyet kapott egy tanári helyiség mellett. A mintegy 50 milliós fejlesztésnek teret adó épületszárny egykor pedagóguslakás volt.

 

 

 

A beruházás kivitelezője a Metal Com Zrt. volt, a cég néhány hónap alatt elvégezte a munkát. A felújítás költségeinek 80 százalékát a Csongrád Megyei Önkormányzat, a fennmaradó részt a helyi önkormányzat biztosította.

 

 

 

Az átadó ünnepségen jelen volt Szőcs Géza kulturális államtitkár, aki szerint Szentesnek olyan épületei vannak, melyekre büszke lehet a város. – Azonban szomorú, hogy ezek az épületek leromlóban vannak.

 

 

 

Magyar Anna elnök elmondta, hogy a fenntartó Csongrád Megyei Önkormányzat az elmúlt 4 évben határozott koncepció mentén végezte intézményei fejlesztését. Ennek keretében valósultak meg többek között az iskolák felújítási munkálatai.

 

 

 

A Horváth Mihály Gimnáziumban történt beruházás olyan munka volt, mellyel gazdagodott a város, s mely hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok még jobb minőségű oktatásban részesüljenek Szentesen.

Az ünnepségen Farkas Sándor országgyűlési képviselő a 150 éves intézmény csodálatos múltjáról, jelenéről, és a reményei szerint még csodálatosabb jövőjéről szólt, amelyben a fejlesztések is szerephez jutnak. Mint fogalmazott, reméli, hogy hamarosan a gimnázium ismét a város üzemeltetésébe kerül vissza, hiszen természetes, ha nem 60 kilométer választja el az iskolát fenntartójától.

 

 

Szentes, 2010. 09. 30.

 

 

.