Tanulássegítő tréning a könyvtárban:

...mert tanulni jó is lehet!

 

 

 

A Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. a TÁMOP 3.4.4./B-08/1-2009-0100 Országos Tehetségsegítő Hálózat kialakítása Magyar Géniusz Integrált Tehetségsegítő Program - Szentesi tehetséges fiatalokért pályázat keretében augusztus végén 20 órás tanulássegítő tréninget szervezett.

 

A tanulási módszereket Szalai Gabriella segítségével, játékos formában ismerhették meg a résztvevő diákok. Szalai Gabriella, aki több évet töltött az Amerikai Egyesült Államokban, olyan módszereket is elhozott a résztvevők számára, melyek Magyarországon még nem vagy csak kevésbé ismertek, használtak.

 

 

 

A résztvevők megismerhették saját tanulási típusukat (vizuális, verbális, tevékeny stb.), és ez alapján testre szabott javaslatokat is kaptak a hatékonyabb tanulás, felelés, dolgozatírás érdekében. A különböző módszerekről nem csupán elméletben volt szó, valamennyi technikát kipróbálták a gyakorlatban is - különösen a hatékony jegyzetelési technikák begyakorlására fektettek nagy hangsúlyt.

 

Reméljük, hogy a résztvevők a gyakorlatba - azaz az iskolai mindennapokba - is könnyen át tudják ültetni a különböző technikákat, s így lerövidülhet, ugyanakkor hatékonyabbá válhat tanulási tevékenységük.

 

 


A pályázat folytatásában elsőként (szeptember 15-én 18 órai kezdettel) Sas István reklámpszichológust látjuk vendégül, aki "A szerethető reklám"-ról tart előadást. Sas István gyakorló reklámszakemberként vált ismertté (többek között a Hurka Gyurka, Traubit akarok vagy a Skála kópé reklámok is az ő nevéhez fűződnek). Könyveiben könnyed, olvasmányos stílusban mutatja be a reklámok mindennapi életünkre gyakorolt hatását, rendszerezi, magyarázza, értelmezi a reklámokat. Előadásának középpontjában most elsősorban a vírusreklámok és a reklámok felelősségre ébredése áll majd. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Szentes, 2010. 09. 14.

 

 

.