Megújult a Klauzál!

 

Tudjuk, hogy jó pár nappal ezelőtt történt, de annyi rendezvény volt az elmúlt hetekben, hogy lesz pár olyan cikk, ami pótolni kívánja az elmaradt eseményi beszámolókat. Íme az első, de lesz több is!

 

 

 

Az elmúlt esztendőben 25 éves fennállását ünneplő Klauzál Gábor Általános Iskola volt a helyszíne a városi tanévnyitónak. Ez alkalommal adták át a mintegy 316 millió forintból megszépült és korszerűsödött intézményt.

 

 

 

2010. augusztus 30-án, az iskolaudvaron az elsős és ötödikes tanulók közös műsora után először a felújított intézmény egyik specialitása, a gumiborítású kézilabda- és futópálya (OLLÉ udvar) került a figyelem középpontjába. Az OLLÉ-programban megvalósult létesítményt Mészöly Kálmán adta át. A program irodavezetője azt kívánta, sok-sok egészséges órát töltsenek a pályán a diákok.

 

 

 

Több mozgásra biztatott minden gyereket, s mint mondta, szeretné megérni, hogy valaki innen az ő szavait most meghallgatva pár év múlva az ifjúsági válogatottságig jusson. A volt labdarúgó és szövetségi kapitány számtalan ajándékkal érkezett a gyerekekhez, viszont egy 11-es számú piros mezt Szirbik Imre polgármesternek is átadott.

A gyerekek rögvest birtokba is vették a sportfelületet, hiszen az iskola labdarúgói bemutatóztak rajta, illetve a tanulók szalaggyakorlata avatta fel a pályát.

 

A szentesi önkormányzat DAOP pályázaton több mint 199,8 millió forintos uniós támogatást nyert el a „Korszerű környezetben megújuló tudás a Klauzál Gábor Általános Iskolában” elnevezésű projekthez, melyhez az önkormányzat 115,9 millió forint önerőt biztosított. A projekt a Klauzál Gábor Általános Iskola épűletének korszerűsítését, az OLLÉ Sportudvar kialakítását és taneszközök vásárlását valósította meg. A kivitelező Integrál Zrt. a főépületben és a tornatermi épületszárnyban elvégezte az akadály-mentesítést, az épületenergetikai felújítás keretében kicserélték a homlokzati nyílászárókat, utólagosan hőszigetelték a homlokzati falfelületeket, elvégezték a zárófödém hő –és vízszigetelésének teljes cseréjét, a belső fűtési vezetékhálózat cseréjét és sor került a világításkorszerűsítésre. Általános belső épület-felújítást hajtottak végre, felújították az iskolaudvart, informatikai hálózatot építettek ki, eszközöket szereztek be.

 

 

 

A polgármester ünnepi beszédében rávilágított arra, hogy egy város jövője múlik azon, hogy gyermekei, fiatalsága milyen okos lesz, milyen tehetséget tud kibontakoztatni, s az álmaiból mennyit tud valóra váltani. Szirbik Imre reméli, hogy az egykori sporttagozatos iskola továbbviszi a lendületet, s ezennel megnyitotta a 2010/11-es tanévet.

 

 

Az esemény további képei ITT tekinthetők meg!

Búcsúzásról is szólt a tanévnyitó. Mint elhangzott, Tariné Lantos Piroska leköszönő igazgatóra az utolsó év nem kis feladatot rótt, minthogy felügyelete alatt indultak meg a felújítási munkálatok. Tariné az ünnepségen inkább már a jövőbe tekintett, s mint mondta: nagy örömmel adja át az iskolát, s egy jól felkészült nevelőtestületet is kap az intézmény, hiszen továbbképzéseken vettek részt a pedagógusok, hogy a mai kor követelményeinek megfelelően tudjanak tanítani.

Az utód, Dévay István szerint nagyon fontos, hogyan élnek a kapott lehetőségekkel. Az iskolavezető és a város első embere közösen adták át a pedagógusok és a diákok örömére kívül-belül megújult, eddigi "piros", most már inkább narancssárga és világosbarna színekben pompázó iskolát.

Szentes, 2010. 09. 23.

 

 

.