XI. Szentesi Lecsófesztivál 1. napja

 

 

Tudjuk, hogy már mindenki nagyon várja összefoglalónkat a szentesi lecsófesztiválról, mely Magyarország 10 legnagyobb gasztronómiai rendezvényeinek egyike. Hát akkor ne is szaporítsuk a szót "Csapjunk a lecsóba!"

 

 

 

2010. szeptember 3-án a város több pontján "Kidobolták Szentesen, aki lecsót nem főz, reszkessen!". Három lovas fogat vitte a Szentesi Fúvószenekart és a Dobbantó Néptáncegyüttes tagjait, hogy egy kis műsorral tudatosítsák mindenkiben, hogy ez a hétvége a LECSÓFESZTIVÁLÉ!

 

 

 

A Hunor COOP Zrt. szervezésében megrendezett lecsófesztivál, minden évben egy kis ráhangolódással kezdődik. Ez pedig nem más, mint egy közös szalonnasütés. A két napos rendezvény megnyitóján Mészáros Zoltán elmondta, hogy egy kis családi napnak indult a fesztivál kilenc évvel ezelőtt, ami mára nemzetközivé nőtte ki magát.

 

 

 

Akik nem sütöttek, főztek, azoknak számos kulturális programmal készültek a szervezők, de inkább maradjunk a tábortüzek körül, mivel mi is ott voltunk érdekeltek.

 

 

 

Este 7 órakor lobbantak fel a lángok, addigra már sokan "behangoltak", köztük a Pom-Pom Együttes is, akik a gyerekeket szórakoztatták. A színpadon sorra jöttek a produkciók, a bemutatók, míg a másik oldalon táncra perdültek a nyársak. Pörögtek, forogtak, csak úgy ontották magukból a zsírt, melyet hagymával gazdagon megrakott kenyerekkel fogtak fel.

 

 

 

Rengeteg érdekes szalonnasütés volt annak ellenére, hogy sokan nem is gondolták, micsoda gasztronómiai különlegességeket lehetett kihozni egy egyszerű szalonnából.

 

 

 

Volt aki addig faragta a nyárson szalonnáját, míg grillcsirke formájú lett, volt aki viszont rablóhússá, vagy kolbásszá alakította kis késével. De legtöbben a hagyományos technikát választották.

 

 

 

Zsír, zsír és megint csak zsír, ami csöpögött a Rákóczi F. utcán végig, még a színpadról is nagyon "ZSÍR" zene szólt. Ott a Roy és Ádám valamint a Murphy Band szórakoztatta a közönséget.

 

 

 

És hogy mindenki át tudja élni azt a feelinget, ami ezen a napon a Kála Áruház környékén volt, íme itt egy kis képes összefoglaló az első nap eseményeiről, a teljesség igénye nélkül (meg kell jegyeznünk, hogy a két nap összefoglalásaként közel ezer képet lehet majd megtekinteni itt  a Mozaikon!):

 

Az első nap képes összefoglalója ITT tekinthető meg!

 

 

Szentes, 2010. 09. 12.

 

 

.