Kinyílott az iskolakapu

 

 

 

Szemerédi András igazgató 580 diákot köszönthetett aug. 31-én a szentesi Koszta József Általános Iskola tanévnyitó ünnepségén. 59 elsős derűs körtáncával indult el a 2010/11-es tanév első rendezvénye.

A kicsiknek szóló kedves gesztusként az ötödikessé avanzsált diákok vezették be újdonsült társaikat az őket ünneplő közönség elé. A kisiskolások nyakában már ott libegett az osztályonként eltérő színű kendő, melyeket szorgos tanító nénik varrtak: E nyakbavalók sokat segítenek viselőiknek az első napokon, hogy egymásra találjanak a tágas iskolaudvarban és a folyosókon.

 

 

 

A derekegyházi tagiskola 10 újdonsült nebulójával összesen 69 fővel gyarapodott az idén a Koszta József Általános Iskola. Tisztává varázsolt falak, modern tanbútorok várják a tanulni vágyó gyerekeket. Megújult a „Szemünk fénye program” és Szentes Város Önkormányzata segítségével az épület teljes világítása, s pályázati forrásból korszerű informatikai eszközök könnyítik majd a tanítás-tanulás folyamatát.

 

 

 

„Az iskola értékét azonban nem a falak állapota határozza meg, hanem a falak közt lakozó szellemi erő és tőke”- emelte ki beszédében Szemerédi András. E gyermekközpontú iskolában minden felnőtt azon munkálkodik, hogy mélyen gyökerező, stabil tudást, szilárd erkölcsi normákat alapozzon meg a rábízott gyerekekben. A szeptemberben induló új tehetséggondozó programot 5,2 millió forintból, pályázaton nyert pénzből kívánják megvalósítani.

 

 

 

Köszöntőjében felsorolta az iskola vezetője a tanév legfontosabb változásait, s bejelentette a város képviselőtestületének döntése nyomán elfogadott mindennapos testnevelést bevezetését. Minden diákot kitartásra, szorgalmas tanulásra buzdított. Az ünnepséget a „Jövőnkért” Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékeinek tüzes népi tánca zárta, melynek tagjai közt hat kosztás is ropta a magyar táncokat.

 

 

 

   

Szentes, 2010. 09. 15.

 

 

.