Évadnyitó kiállítás

ANDJELIJA BLAGOJEVIC festőművész kiállítása

 

 

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Topolyai Művésztelep közös szervezésében nyílt meg2010. szeptember 9-én a Tokácsli Galériában (Kossuth tér 5. I. emelet) ANDJELIJA BLAGOJEVIC festőművész kiállítása.

 

 

 

A művésznő Uzicen született, él és alkot. Eddig 17 alkalommal állított ki önállóan, valamint számos csoportos tárlat résztvevője is volt. Több képzőművészeti körben tevékenykedett, melyek közül leginkább a következőket kell kiemelnünk: Tara, Sirogojno (Nemzetközi Tájfestészeti Kör), Studenica, Zombor, Kragujevac, Topolya, Bajsa, Szabadka, Gamzigrad. Alkotásait több alkalommal díjazták. Uzicen, Beogradon, Ariljen és Zlatiboron kívül, három alkalommal, önálló kiállítással Norvégiában is szerepelt (Osloban, a Szlovák Köztársaság Diplomáciai Nagykövetségén). Munkáját bemutatták a beogradi „Singidunum" Galéria miniatűr kiállításán és a sabaci Kulturális Központban. Művészete a világról alkotott kép, amely álmaink mögött lappang.

 

A kiállítást Kollár László festőművész nyitotta mag, mely megtekinthető október 2-ig, keddtől-péntekig 10-13 és 15-18 óráig, szombaton 9-13 óráig.

Szentes, 2010. 09. 14.

 

 

.