Emléktábla Dr. Sipos Ferenc főorvosnak

 

Táblaavatóval emlékezett az 5 éve elhunyt Dr. Sipos Ferenc főorvosra a róla elnevezett idősotthonnál Szentes Város Önkormányzata, az Együtt Szentesért Egyesület valamint Dr. Illyés Mária és családja.

 

 

 

A Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonban szeptember 9-én emléktáblát avattak a szociális intézmény névadója és létrehozásának kezdeményezője tiszteletére. Számtalan tisztség köthető néhai dr. Sipos Ferenc nevéhez: a 72 éve született, 2005-ben elhunyt, egykori osztályvezető főorvos többek között volt önkormányzati képviselő, a megyei közgyűlés alelnöke, és az Együtt Szentesért egyesületet is ő alapította, de kezdeményezésére készült el az idősek otthona is, mely indulásakor felvette a nevét.

 

 

 

Avatóbeszédében Szirbik Imre polgármester embergyógyászként említette a főorvost. Felidézte, hogy sokat vitatkoztak az alapkő letételekor, s amikor azt kiemelték korábbi helyéről, hogy itt, a parkerdőben ássák el, a polgármester szerint úgy érezték, nem dorgálná meg ezért őket nagyon. A kő végül kihajtott, fogalmazott Szirbik, aki szerint nem volt ember, aki jobban megérdemelte volna Sipos doktornál, hogy róla nevezzék ez az intézményt.

 

 

 

A dr. Sipos Ferenc által alapított Együtt Szentesért Egyesület elnöke, dr. Bácskainé Fazekas Márta úgy jellemezte a főorvost, hogy ha pártot alapított volna, azt talán Humanista Pártnak hívták volna. Az egyesület jelenlegi vezetője a beszéde végén nemes lelkűnek nevezte dr. Sipos Ferencet.

 

 

 

Az intézmény bejáratánál található, a család és az önkormányzat által készíttetett emléktáblát, Lantos Györgyi szobrászművész alkotását Szirbik Imre és a főorvos özvegye, dr. Illyés Mária avatta fel.

 

 

Szentes, 2010. 09. 23.

 

 

.