Szörnyű tragédia!

Gyermeket sodort el a vonat!

 

 

 

A tegnapi napon déli 12 után egy 9 éves gyermek és apukája akart átkelni az Erőtakarmánygyár mögött található gyalogos vasúti átkelőn, mikor a gyermek biciklijét elsodorta az érkező vonat. A repülő bicikli pedig a gyermeket repítette messzire és a vonattal való találkozást nem élte túl.

 

Nagyon sajnáljuk, hogy a megyei lap munkatársai nem tartották tiszteletben a kegyeletet és olyan fotókat közöltek internetes portáljukon, mely közfelháborodást okozott. (Az ott megjelent képekhez semmi közünk, és azok megjelenését mi is visszautasítjuk!)

Továbbá azt is sajnáljuk, hogy ezzel a húzással a tisztességesen dolgozó média munkatársakra is rossz fényt vetítenek.

 

 

 

Az esetről úgy értesültem, hogy éppen a Kossuth téren tartózkodtam egy megbeszélésen, melyet egy szirénázó mentő és egy sebtében utána rohanó rendőrautó szakított félbe. Ekkor jött a rossz érzés, hogy nagy baj lehet a város déli részén. A nyomok a berekháti vasútátjáróig vezettek, ahol a vonat utasai már messziről kiabálták, hogy elütött egy gyermeket a vonat.

Mikor a helyszínre érkeztem, addig elő sem lehet venni a fényképezőgépet (se kamerát), amíg a mentés folyik, mert ezzel a tettel a kötelező elsősegélynyújtás ellen vét az ember, valamint zavarhatja a mentést. Némán vártunk, mikor a mentősök szóltak, hogy van-e valaki, aki bírja a látványt és tudna nekik segíteni? Ekkor a fényképezőgép táskáját eldobtam, és rohantam segíteni. Az infúziót kellett tartani miközben versenyfutás volt az idővel. Sajnos az idő letelt, és vége!

Ezután nem maradt más hátra, mint hogy a hivatalos intézkedéseket meg kellett tenni miközben mindenki szíve szomorúsággal telt. Egy pár fotó a helyszínről, melyen véletlen se látszódjon az áldozat, se a családtagok, se olyan aki nem akar megjelenni. Ezek után érkezett meg minden más média munkatárs, akik tisztelet és kegyelet nélkül mondhatni "szívtelenül" végezték munkájukat.

 

 

 

A helyszínről távozva még volt két képviselőjelölt, akit a fenti anyaghoz le kellett fotózni. A Jókai utcán jártam, mikor annak az elején egy másik nagy csattanás volt. Ott is történt egy baleset! Gondoltam, hogy "Ez egy ilyen nap! Reméljük, hogy hamar vége lesz!".

Szerencsére ott csak anyagi kár keletkezett és figyelmetlenség okozta a galibát, melyből egyik autó sem jött ki szerencsésen.

 

 

 

Nagyon sajnáljuk a kisfiút, akinek nem ez volt az első küzdelme az életért, de ez lett az utolsó! Részvétünk a családnak!

Szentes, 2010. 08. 17.

 

 

.