A KÉSZ szerint kész lesz

Szentesen 2011 őszére készülhet el a sürgősségi betegellátó osztály a kórházban

 

 

 

Aláírták a szerződést, kezdődhetnek az építési munkálatok a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban, ahol várhatóan 2011 őszéig alakítják ki a sürgősségi betegellátó osztályt. A fejlesztés mintegy 530 millió forintból valósul meg, amihez 476 millió forintot nyert uniós pályázaton a fenntartó. Az építési beruházásra kiírt közbeszerzési eljárás során a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. adta a legjobb ajánlatot.

Már az első SBO születésekor is ott bábáskodott Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, aki számára, mint fogalmazott óriási öröm, hogy ennek a fejlesztésekor is ott lehet. Mint mondta, a cél a maradandó egészségkárosodások és a megelőzhető halálesetek számának csökkentése.

 

A szerződést a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. képviselőivel Magyar Anna, a fenntartó Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke írta alá. A közbeszerzési eljáráson a cég 222 millió forintos ajánlata bizonyult a legjobbnak.

 

A kórházban ma működő sürgősségi befogadóhely (SO2) rekonstrukciója, valamint a 478 m2 bruttó alapterületű épület hozzáépítése után az intézmény falai között sürgősségi belgyógyászati és sebészeti-traumatológiai, valamint sürgősségi gyermek ambuláns ellátás folyik majd. Emellett 6 darab megfigyelő fektető és 2 intenzív megfigyelő ágy, illetve egy sürgősségi műtő és egy sokktalanító is működik majd. Emellett a helikopter leszállóhelyet kompletté, éjjel-nappal használhatóvá alakítják. A projekt várhatóan 2011 augusztusában zárul.

 

(Információink szerint szeptemberben lesz az alapkőletétel!)

Szentes, 2010. 08. 13.

 

 

.