Az orgonáért énekeltek

 

 

 

A Szent Anna katolikus templomban található Szentes legrégebb orgonája, melynek felújításáért küzd már évek óta Nagy János városunk díszpolgára, címzetes igazgató, akinek a meghívására nemzetközileg is elismert művészek jönnek el, hogy fellépésükkel támogassák e nemes kezdeményezést.

 

 

 

Az idei évben július 23-án rendezték meg a jótékony hangversenyt, melyen közreműködött Nagy Johanna, Andor Csilla, Nagy János, Berkes János, Hegyi Anikó, Kállay Bori, Gárday Gábor és Neumark Zoltán.  

 

 

 

A Szentesi Szent Anna Templom Orgonájáért Alapítvány adószáma:

18471791-1-06

Bankszámlaszáma: 57200031-10043567

 

 

 

Az 1847-ben felszentelt Szent Anna templomban néhány év múlva orgona is épült, amit még abban a században felújítottak, ezt a hangszert 1927-ben, a Rieger cég átépítette. Az orgona szerkezete azonban a közel nyolcvan év alatt elhasználódott. A nyári nagy meleg különösen megviseli a faszerkezetet. A szakemberek véleménye szerint sürgősen szükség lenne az orgona átépítésére. A sípanyag maradéktalanul felhasználható, de a játszóasztalt és a belső szerkezetet fel kell újítani. Az orgonát nem csak a szentmiséken használják, nyaranta rendszeresen rendeznek orgonahangversenyeket.

 

Mindenki segítségét várják és köszönettel fogadják, akik szívesen áldoznának e nemes célra. Eddig is több neves orgonaművész adott hangversenyt a Szent Anna templomban, de a felújított orgona még maradandóbb élményt jelentene a hallgatóknak és tovább gazdagítaná városunk zenei életét.

 

 

Szentes, 2010. 08. 13.

 

 

.