Selejtező

 

Elérkezett a nagy nap! Hosszú hónapok tervezgetése után kezdetét vette a 2010-es esztendő egyik leglátványosabb programja a Szentesi Üdülőközpontban a "Strandszépe" választás.

 

Deák Alberttől az Üdülőközpont vezetőjétől megtudtuk, hogy több hónapos előkészítő munka után már a csütörtöki napon elkezdték építeni a helyszínt, ami szintén rendhagyó volt.

A 33-as medencébe egy úszó kifutó (színpad) került, ezen mutatták be bájaikat a versenyzők. Budapesttől Szegedig több városból érkeztek a jelentkezők, és összesen 27-en próbáltak szerencsét.

 

 Kinagyítható!

 

Strandszépe elődöntő résztvevői (sorszámokkal):

1. Kozák Brigitta 2. Sajtos Beatrix 3. Félegyházi-Török Kata 4. Tóth Vivien 5. Schmidt Beatrix 6. Gaál Ramóna 7. Kovács Szandra 8. Ambrus Tünde 9. Deák Adrienn 10. Markó Ágnes 11. Hajdu Melinda 12. Orovecz Szabina 13. Bubori Melánia 14. Bihari Zsanett 15. Pap Szandra 16. Szatmári Krisztina Zita 17. Kiss Dóra 18. Garai Bianka 19. Lakatos Elizabeth 20. Gyovai Éva 21. Pető Borbála 22. Pető Dóra 23. Tigyi Katalin 24. Kovács Klaudia 25. Szilaj-Varga Nóra 26. Gulyás Gabriella 27. Danka Anita

 

 

 

Az időjárás nem kímélte a sminkeket és frizurákat, de minden tisztelet a lányoké, mert a rekkenő hőségben is kitartottak a verseny mellett.

 

 

 

Déli 12.00 óra után rövid tájékoztató szó után már a kifutóra léptek a lányok  és több ezer szempár előtt kellett megfelelniük.

 

 

 

Az úszó színpad kicsit próbára tette a hölgyeket, de a szépségért és a koronáért meg kellett küzdeni. A szervezők előzetes tájékoztatása szerint nyugodtan kijelenthetjük, hogy igaz nyereményeső zárta a királynő választást. A döntős lányok nem csak egész napos kényeztetésben részsültek, hanem az estén viselt ékszereket és fürdőruhákat is megtarthatták a szponzorok jóvoltából.

 

 

 

A nap folyamán több ezer kép készült, amiből leválogattunk több mint 750 képet. Ezeket két galériában tekinthetik meg a kedves olvasók. Először a selejtező anyagát láthatjuk, majd az esti döntő képeit nézegethetjük.

 

 

 

A lányoknak közel kettő perce volt, hogy megmutassák magukat a közönségnek, de legfőképp a zsűrinek. Úgy tűnik, hogy ez az idő elég kevés, de a színpadon igen lassan peregnek a másodpercek.

 

 

 

Szinte minden lány álmodott a versennyel kapcsolatban, és elképzelte, hogy mit és hogyan fog csinálni, vagy nem csinálni. Látható volt az izgalom, és nagy előny volt, ha valakinek volt színpadi gyakorlata.

 

 

 

Volt aki vadító frizurával készült, volt aki testfestéssel igyekezett meggyőzni a zsűrit, más szexis fürdőruhát vetett be, de mindezek mellett a legfontosabb volt az alak, a kisugárzás és az egyéniség.

 

 

 

Nem sok ruha volt a lányokon, de a tenyérnyi darabok nem ártott ha harmonizáltak a lábbelivel és a frizurával.

 

 

 

A 27 lány közül csak 10-en jutottak tovább, akikkel a nap további részében külön foglalkoztak a szervezők, hogy a nap fáradalmait gyorsan kipihenjék, és felkészüljenek az esti döntőre. A többi lány élvezettel vetette be magát a strand medencéibe.

 

 

A döntő résztvevői a déli selejtező után!

 

A selejtező képei ITT tekinthetők meg!

 

 

 

 Döntő - Szépségkirálynő választás

 

 

     

1. Sajtos Beatrix                2. Félegyházi-Török Kata                 3. Markó Ágnes                  4. Bubori Melánia     

 

     

5. Pap Szandra                    6. Gyovai Éva                      7. Szilaj-Varga Nóra                      8. Danka Anita

 

 

   9. Tigyi Katalin                      10. Pető Borbála

 

 

 

A délelőtti megpróbáltatások után jól esett a lazulás a strand Egészségkuckójában, ahol szakemberek foglalkoztak a lányokkal. A kulisszák mögött Keleti Andrea is meglátogatta a résztvevőket, aki elég sűrűn megfordul városunkban, de most csak kikapcsolódni jött.

 

 

 

Elérkezett az idő és a Holiday zenekar szignáljára már be is vonultak a lányok a kifutóra. A kötelező kör után egy pár szót beszélgettek az est házigazdáival (Nemes Krisztina szépségkirálynővel és Bocskay István műsorvezetővel), akik érdeklődtek a versenyzők hobbijairól, szabadidős programjaikról.

 

 

 

Ezek a nyilatkozatok jelentősen befolyásolták a végeredményt, mert egy szépségkirálynőnek nem csak szépnek kell lennie, hanem fontos a kommunikációs készség is.

 

 

 

Az izgalmak egyre fokozódtak és a zsűri nem csak értékelt, hanem próbált tanácsot is adni a hölgyeknek.

 

 

 

Az este folyamán két körben léptek színpadra a döntőbe jutottak. Először fürdőruhában jelentek meg, majd alkalmi vagy könnyed nyári ruhákban vonultak fel.

 

 

 

Míg a hölgyek átöltöztek és új sminkeket kaptak, addig sem unatkozhattunk, mert az Optic World jóvoltából napszemüveg bemutató volt a kifutón, majd az Armada Modell Ügynökség Speedo fürdőruhákat mutattak be.

 

 

 

A strandon működő Clear Water búvárklub, a Kalungu ütős együttes és tűzzsonglőrök felejthetetlen látványt varázsoltak a 33-as medencébe. Az est során számos bemutatóval és szórakoztató produkcióval készültek a szervezők, hogy ne a közönségnek egy fantasztikus show-t nyújtsanak át.

 

 

 

Az utolsó színpadi kör után a tíz lányközül már csak három maradt a színpadon, és szép lassan kiderült a verseny végeredménye.

 

 

 

Elsőként Szilaj-Varga Nórát szólították, aki nemes küzdelemben a második udvarhölgy címet vehette át, amely egyben a harmadik helyezett a versenyben.

 

 

 

Utána Pap Szandra neve csendült fel, így ő lett az első udvarhölgy a verseny második helyezettje, és ezután már nem is volt kétséges, hogy ki nyerte meg a 2010-es Strandszépe választást. Markó Ágnes lett a Szentesi Üdülőközpont arca.

 

 

 

1. helyezett: Markó Ágnes

2. helyezett: Pap Szandra

3. helyezett: Szilaj-Varga Nóra

 

 

 

A döntő képei ITT tekinthetők meg!

Szentes, 2010. 07. 20.

 

 

.