Megújult a Csallány Gábor Kiállítóhely

Korszerű oktatási tér a Koszta József Múzeumban

 

A szentesiek körében ligeti múzeumként ismert Csallány Gábor Kiállítóhelyen új oktatóterem készült el 2010 júniusában.

A közel 10 millió forintos beruházást az Európai Unió pályázati forrásból támogatta. Így jött létre a 30 fő befogadóképességű, a XXI. század elvárásainak megfelelő tanterem, amely digitális táblával, hangosító és kivetítő rendszerrel, régészeti és természetvédelmi poszterekkel, környezetvédelmi laboratóriummal van felszerelve.

 

 

 

Az oktatótér kialakításának az volt a célja, hogy a múzeum oktatási szerepe erősödjön, a kulturális örökség, a tudomány legújabb kutatási eredményei napra kész átadással történhessen. A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program „Múzeumok iskolabarát fejlesztése és oktatási-képzési szerepének infrastrukturális erősítése” című projekt nyertesei elsősorban azok a szentesi általános és középiskolás diákcsoportok, akik múzeumi órákon, szakkörökön, táborban „bázisként” tudják az oktatótermet használni. Másrészt azok az egyetemisták, kutatók, akik a múzeumi raktár anyagát vizsgálják, szemináriumokon, előadásokon vesznek részt.

A szentesi tudományos élet színtere is lehet az újonnan kialakított tanterem, mely konferenciáknak, előadásoknak adhat helyet.

A Széchenyi liget fái között tehát az új oktatóbázis a helyi és a vidékről érkezők tudományos megalapozottságú foglalkoztatását szolgálja.

 

 

Szentes, 2010. 07. 24.

 

 

.