Életmód legyen a mindennapos mozgás!

 

 

 

Manapság egyre többen gondoljuk úgy, hogy a mindennapos testmozgás — kortól függetlenül — az egészséges életmód része - hallhattuk a 2010. június 30-án megtartott sajtótájékoztatón a Városházán.

 

Szirbik Imre polgármester elmondta, hogy a rendszeres mozgásra szoktatást azonban nem lehet elég korán kezdeni.

A kisgyermekeknél még magától értetődően természetes a nagyfokú fizikai aktivitás, később viszont tudatosan kell törekedni arra, hogy a rendszeres, intenzív testmozgás a lételemükké váljék. Az iskolai testnevelés jelentősége tehát a korosztály fogékonyságában rejlik.

 

A testnevelés és sportolás célja, hogy a tanulók olyan fiatalokká váljanak, akik ismerik motorikus képességeiket, azok fejlesztésének- fenntartásának módját, a mozgásos játék, és a versengés örömét. Megbecsülik társaik teljesítményét, cselekvés-biztosak, mozgásműveltek, tisztában vannak a testnevelés és a sport egészségügyi, prevenciós értékeivel és a rendszeres fizikai aktivitás magatartásuk részévé vált.

 

Mindezeket figyelembe véve Szentes Város Önkormányzata a 2010/2011. tanévtől biztosítani kívánja az egészségmegőrzést és a rendszeres testmozgást minden általa fenntartott iskolában az 5 - 8. évfolyamig teljeskörűen, mely várhatóan a 2010. évet érintően 2.000,- eFt-ba kerül, 2011. évben mintegy 7.000,- eFt többletkiadást jelent a fenntartónak.

 

 Az Önkormányzatnak fontos törekvése volt eddig is, hogy a gyermekek mozgáskultúrájának fejlesztése minél több területen megvalósuljon. Így támogatja a tanóra keretén belül az általános iskolák alsó tagozatain tanuló diákok úszásoktatását - a költségvetésben meghatározott mértékben (2010. évben az önkormányzati iskolák esetében összesen: 3.874,- eFt, az egyházi fenntartású általános iskoláknál 374,- eFt- uszodai belépéssel), a diáksport sportegyesületeket és a sportegyesületeket egyaránt.

 

Szentes, 2010. 06. 30.

 

 

.