I. Városi Ledo Gyermeknap

 

 

 

2010. május 22-én délután I. Városi Ledo Gyermeknap volt Szentesen, a Szentesi Művelődési Központ Ifjúsági Parkjában. Az ötletgazdák és egyben főszervezők: a Le-do Játszóház és Vargáné Ágoston Szilvia kozmetikus, arcfestő úgy gondolták, hogy – hagyományteremtő céllal - bővítik a városban lévő gyermeknapi programkínálatot.

Számos vállalkozó, magánszemély állt melléjük és támogatta őket. A rendezvényt a fővédnök, Szirbik Imre Szentes város polgármestere köszöntő beszédével nyitotta meg, majd kezdetét vette az önfeledt szórakozás.

A rendezvényen készült képek ITT tekinthetők meg!

 

 

 

A színpadon egymást követték a Szilver Táncegyesület táncosainak, Kratkovszkyné Polgár Abigél tanítványainak, a Mátéffy Ferenc és a Damjanich utcai óvodások egy-egy csoportjának színvonalas műsorai. A Buborék együttes és Ágoston Anita gyermekszínész, énekes a gyerekek aktív részvételével adtak nagy sikerű koncertet. E két produkció között volt a Ledo rajzpályázat eredményhirdetése, ahol a gyerekek nagy örömére a fődíjak mellett különdíjakat, a Füsti Cukrászda jóvoltából tortákat nyertek. A beérkezett rajzokat Borsodi Ágnes, a Klauzál Gábor Általános Iskola rajztagozatos tanító nénije bírálta el.

 Az idei nyári gyermekdivatból is betekintést kaphattak a résztvevők, amely a Lurkó gyermekdivat üzlet jóvoltából valósulhatott meg.

 

 

 

Mindezek mellett kisvonatozhattak, Bobo carozhattak, légvárakban ugrálhattak, arcot festtethettek, lufihajtogató bohóccal lufit kérhettek, pónilovagolhattak, készségfejlesztő játékokkal játszhattak a gyerekek.

 

 

 

Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt hasznos és érdekes volt a mentőautók és felszereléseik, valamint a tűzoltóautók kipróbálása. Így többek között próbababán lehetett kipróbálni az újraélesztést, a helyes lélegeztetést, de egy súlyos sérült mentésének menetét is megismerhették az érdeklődők.

 

 

 

A nyárra és az erős napsugárzásra tekintettel az Ili Kozmetika, pontosabban Nagyné Ilike mesterkozmetikus adott bőrdiagnosztikával egybekötött bőrvédési, napozási tanácsokat.

 

 

 

A rendezvény összességében díjtalan volt. Az ugrálóvárak és a kisvonat használat esetén kértek pénzt a szervezők, ugyanis a befolyt összeget két szentesi óvodának adták. A Szent Anna utcai és a Damjanich utcai óvodák kiválasztása sorsolással történt. A Rigó Alajos Diákotthon lakói pedig egy órán keresztül élvezhették a kisvonatozást a városban.

Reméljük jövőre is élvezhetjük ezt az igazán magas színvonalú rendezvényt.

Szentes, 2010. 05. 31.

 

 

 

.