FÓKUSZBAN A CIVILEK

 

 

 

Szentes Város Önkormányzata helyi civil szervezetekkel összefogásban 2010. május 8-án d.e. 9 órától a Művészetek Házában V. Városi „Önkéntes” Civil Napot szervezett. Szirbik Imre polgármester köszöntője után elsősorban szakmai témájú előadásokon vehettek részt az érdeklődők, amelyek fontos információkat tartalmaztak a civil munkáról és a tevékenységhez szükséges anyagi és emberi erőforrások megszerzésének lehetőségeiről, pl. a civil szervezetek részére felajánlható adó 1 %-ról is. Az 1% felajánlásának lehetőségeiről bővebben a www.szentes.hu /civilek/Adj 1 részt a civileknek! menüpont alatt olvashatnak az adózók és a civil szervezetek.

 

 

 

A hagyományokhoz híven a csoportok ismét elhelyezték bemutatkozó anyagukat a paravánokon, és sor került a tevékenységük szemléltetésére, művészeti bemutatókra is a Szabadidős Sportklub és a Zöldág MSE előadásában. A civil naphoz kapcsolódva az NCA Demokrácia- és Partnerségfejlesztő Kollégiumának támogatásával május 7-én, pénteken Regionális Ifjúsági Fórumot szervezett a Civil Ifjúságsegítő Kerekasztal (CIK) a Gólyás Házban.

 

 

 

Előadóként többek között Dr. Vercseg Ilona az Add tovább – fiatalokkal a települések közösségéért mozgalom lehetőségeiről, Dr. Báló Mária a civilizációs ártalmakról és a megelőzés lehetőségeiről, Szakál Tibor, a DARIT elnöke a Regionális Ifjúsági Tanács munkájáról beszélt. Az ifjúsági civil szervezetek mellett a helyi középiskolák diáksága is szép számban képviseltette magát.

 

 

További információ a www.szentes.hu oldalon!

 

 

Szentes, 2010. 05. 14.

 

 

.