Dominik mezei futóverseny sikerei

 

 

 

2010. április 3-án rendezték Somogyszilben a már szokásos évadnyitó duatlonversenyt (futás - kerékpározás - futás).

Ezen a versenyen városunkból két fiú vett részt: Szaszkó Dominik és Török Roland, mindketten gyermek korosztályban ahol 2km futás, 8 km bicikli és 1 km futást kellett teljesíteni. Dominik már rutinos versenyzőként indult és a 2. helyet sikerült megszereznie ami évnyitónak nem rossz. Roland első ilyen távú versenyén remekül helytállt az országos mezőnyben és a 20. helyet sikerült megszereznie.

 

2010. március 17-én indult el a diákolimpia mezeifutás felmenő rendszerű versenysorozata a városi versennyel. Ezen szinte kötelező volt Dominiknek nyerni amit teljesített is. Ezzel másodmagával továbbjutott a megyei megmérettetésre ahol a tavalyi győzelmét szerette volna megismételni, amire azért volt is esélye. A megyei versenyt Szegeden a körtöltésen rendezték március 24-én. A várt eredmény nem maradt el és a címvédés sikerült. A megyei versenyt is magabiztosan ( 15 mp a másodikkal szemben) nyerte Dominik így újra lehetősége nyílt az országos megmérettetésen is bizonyítani. Azért Dominik megyei teljesítménye mellett meg kell említeni, hogy Nagy Dániel a Klauzál iskola IV. kcs-os tanulója a 4.helyével szintén lehetőséget szerzett az országos döntőn való indulásra.

A mezei futás diákolimpia országos döntőjét április 15-én rendezték a már szokásos helyen a Gödöllői repülőtéren kijelölt pályán. A tavalyi évhez képest az idén az időjárás nem fogadta a kegyeibe a versenyzőket hiszen nem csak a mezőnnyel hanem az időjárással is meg kellett küzdeniük versenyzőknek hiszen a III. kcs fiúk rajtja után 700m megtétele után elkezdett esni az eső, de nem csak úgy esegetett, hanem olyan igazi áztató zuhogó eső kezdette rá. A versenyhez még megjegyeznénk, hogy a rajtnál 221 gyermek várta a rajtjelet. A verseny rajtja után sokáig kb: 1500 méterig Dominik a 3. helyen futott, ezután sajnos egy pozíciót vesztett de ezt már a célig nem engedte ki a kezéből és a 4. helyen érkezett a célba. Azért hagy említsem meg a másik versenyző eredményét is hiszen Dani első országos versenyén 219 induló közül a 68. helyen érkezett a célba. Neki is jár a dicséret. Dominiknek ezzel a 4. hellyel az utóbbi évek Szentesi atlétikai életében is egy igen komoly eredményt sikerült elérnie.

Szentes, 2010. 05. 14.

 

 

.