Családi Egészségnap a Mátéffy oviban!

 

 

 

2010 május 8.-án, ismét Egészségnapot szerveztek a Dr. Mátéffy Ferenc utcai óvodában a sportolni, tornázni, mozogni vágyó gyermekeknek és szüleiknek. Bár egész évben nagy figyelmet fordítanak az egészségre, de minden év májusának második szombatján jobbnál-jobb programokkal  és változatos játékokkal kívánják még inkább felhívni a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. Teszik ezt azért is nagy elhivatottsággal, mert Óvodai Programjuk is kiemelt területként kezeli a mozgást az egészséges életmódot.

 

 

 

 Ezen a délutánon is sok lehetőség nyílt a gyermekek és felnőttek számára. Volt kalandpark a legkisebbeknek, mászófal a nagyoknak, ugrálóvár, lovaskocsi és sok-sok műsor mindenkinek.

 A délutánt a Kiss Bálint Református Általános Iskola diákjai nyitották meg, zenés-táncos produkciójukkal. Ezt követően láthattunk még ugróköteles bemutatót és hipp-hopp formációs táncot.

 Újdonság volt az idén a mászófal mellett, a Mátéffy utcán kialakított kerékpáros, gördeszkás ügyességi pálya. Sokan könnyedén teljesítették mindkét módon. Ők, egy, az egészséget szimbolizáló szívecskét kaptak és ennek fejében egy különleges Nintendo-Wii-t próbálhattak ki.

Alapítványának köszönhetően az óvoda több mozgásfejlesztő eszközzel is rendelkezik, melyek most is a gyermekek rendelkezésére álltak.

 

 

 

 Ezen a napon az sem volt mindegy, hogy hogyan táplálkozunk, hiszen az egészséges táplálkozás az egészségmegőrzés alapja. Ennek megfelelően zöldségekkel, gyümölcsökkel, egészséges sütikkel, falatkákkal és ásványvízzel kínálták meg a vendégeket.

A legnagyobb siker ebben az évben is a családi sorverseny volt. Apukák és anyukák váltak kis időre újra gyerekké és versenyeztek együtt és egymás ellen, a gyerekekkel és óvó nénikkel közösen, a leggyorsabb, legsportosabb csapat címéért!

Végignézve a képeken, büszkén mondhatják ki a szervezők, hogy Együtt Mozgott a Mátéffy!

A rendezvény képes összefoglalója ITT tekinthető meg!

Szentes, 2010. 05. 14.

 

 

.