Alapítványi pályázatot nyert a Szentes Város Felsőpárti Óvodásaiért Alapítvány

 

 

 

Szentes Város Felsőpárti Óvodásaiért Alapítvány pályázatot nyújtott be a Kovács Gábor Művészeti Alapítványhoz 2009. decemberében. Az óvodai alapítvány az ország egész területéről beérkező 134 pályázatból kiválasztott 20 nyertes között van.

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány évente mintegy 100 műtárgyat vásárol, ami bekerül a KOGART Kortárs Művészeti Gyűjteménybe. Ezekből a műalkotásokból 20 jótékonysági árverésen talál új gazdára. Az árverésre bocsátandó alkotásokhoz közjegyző jelenlétében hozzásorsoltak 20 civil szervezetet, amely elnyerte a támogatást. Ennek mértéke megfelel a kép vagy szobor nettó leütési árának.

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány az aukción minden egyes alkotásra licitált, így vállalt garanciát arra, hogy minden mű elkel, és minden nyertes pályázó hozzájut a minimum 500.000,- forintos támogatáshoz. Az Óvoda Alapítványához Jakatics-Szabó Veronika: Est a Sirályban című műalkotása került kisorsolásra.

 

 

Jakatics-Szabó Veronika: Est a Sirályban                    

A Felsőpárti Óvodásokért Alapítvány elsősorban rendezvényszervezésre pályázott. A rendezvények a következők: „Madarak és Fák Napja”, „Gyermeknap”, „Állatok Világnapja”és „Családi Egészség- és Sportnap”. A rendezvényekkel célunk minden esetben azonos volt: szülő és gyermek együttes tevékenykedése, élményekben gazdag és hasznos időtöltés megszervezése mellett a szemléletformálás és az ismeretnyújtás. A megpályázott összeggel a rendezvény anyagi feltételeit szeretnénk biztosítani. Szentes Város Felsőpárti Óvodásaiért Alapítvány számlájára április hónapban megérkezett 500.000,- Ft a Kovács Gábor Művészeti Alapítványtól.

Szentes, 2010. 05 .10.

 

 

 

.