A MEGYE ARANYA

 

 

Idén jelképesen „A megye aranyáért" szállnak harcba az ifjúsági kalandtúra csapatai. A selejtezőt május 15-16-án, a döntőt május 28–30-án rendezik.

Indul a Harc a kincsér ifjúsági kalandvetélkedő újabb megmérettetése. Az elmúlt évben nagy sikere volt a diákok között a megmérettetésnek és a hozzá kapcsolódó akcióknak, így az idén már bővebb tartalommal és nagyobb kihívással kell megküzdeni a csapatoknak.

 

 

 

Tavaly a szentesi középiskolásoknak Bertók Róbert által szervezett vetélkedőt a Pollák Hősei nyerték, idén szeretnék bevonni a megye nagyvárosainak középiskoláit is a versengésbe. Horváth Zoltán Hódmezővásárhely sportreferense az esemény sajtótájékoztatóján elmondta: hat vásárhelyi tanintézmény csatlakozik a vetélkedőhöz és megrendezik a városi selejtezőt. A szervezők várják még más városok visszajelzését is.

 

 

 

2010. április 8-ai sajtótájékoztatón került sor, "A Megye Aranya" ifjúsági kalandvetélkedő reklámfilmjének első levetítésére, amely érdekessége többek között, hogy a szentesi Horváth Mihály Gimnázium 9.-es, drámai tagozatos diákjai játsszák benne a főszerepet! A közel 4 perces produkcióban egy kalandorokat játszó csapat szerepel, élükön egy tanárral, akit nem más alakít, mint a méltán elismert sportember, Cseuz László.

A 2009-es verseny videó összefoglalója és a 2010-es verseny reklámfilmje ITT tekinthető meg!

Igazából ez nem kincsért, hanem a fiatalokért folytatott harc a célja ennek a vetélkedőnek - mondta a sajtótájékoztatón Szirbik Imre polgármester - sportosan éljenek, ne otthon kuksoljanak a számítógép, a DVD előtt, és ne szokjanak rá a drogra.

 

 

 

Az elmúlt évben a kalandtúrán például quadozni, kenuzni, túrázni, gyalogolni kellett a csapattagoknak. Idén a több olimpiai helyszínre is elkerékpározó Cseuz László lett az esemény arca, reklámembere, ő szerepel – gladiátorként – az amerikai filmek világát idéző plakáton.

A helyszínek titkosak, de Bertók Róbert főszervező annyit elárult, hogy a selejtezőt a Délút által biztosított területen tartják, és ott főként fizikai állóképességre, erőre, míg a fináléban műveltségre, tudásra, rafináltságra lesz szükség. A győztes suli csapata 500, a többi döntős 100 ezer forintos sportszervásárlási utalvánnyal gazdagítja iskoláját, de a díjaknak ezzel nincs vége ....

 

  Szentes, 2010. 04. 16.

 

 

.