Akut-ventillátor három szentesi intézménynek

 

 

Jegyes-Molnárné Hajdú Krisztina segítségével kerülhetett a három segédeszköz Szentesre

 

A Szentesi Önkormányzat három életmentő segédeszközt helyezett ki a város különböző intézményeiben.

Az első akut- ventillátor készüléket 2010. április 8-án helyezték el a Városi Bölcsődében, mely elsősegélynyújtáskor a légzés újraindítására, majd fenntartására használható. A másik két nélkülözhetetlen műszert a szentesi Üdülőközpontban, a strandfürdő területén és a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban helyezik ki. Ezeken a helyeken talán a legvalószínűbb olyan események bekövetkezése, amelyek esetén használni kell a gépeket - mondta a Szirbik Imre polgármester az átadás és kihelyezés sajtótájékoztatóján.

 

 

 

Az akut-ventilátor használatát Katona Ágnes, az Országos Mentőszolgálat munkatársa mutatta be. Elmondta, hogy laikus és szakképzett elsősegélynyújtó egyaránt könnyedén használhatja. Így azok is segíthetnek bajba jutott embertársaikon, akik tartanak a szájból-szájba lélegeztetéstől. Több ember számára visszatartó erő az eszköz nélküli lélegeztetés, ezzel az akut-ventillátorral ez kiküszöbölhető - hallhattuk Katona Ágnestől.

 

 

 

Az életmentő táska, gyermekmaszkot, felnőtt maszkot, gégecsőt, szelepet, és beépített pumpát tartalmaz. A készülék felnőtt és gyermek lélegeztetésére alkalmas. Egyszerű az összeszerelése és alkalmazása. A lélegeztetővel egyszerre csak annyi levegőt juttathatunk a légútba, amennyire szüksége van a betegnek vagy a sérültnek.

Szentes, 2010. 04. 13.

 

 

.