TÉLBÚCSÚZTATÓ KARNEVÁL

 

 

 

A régió egyik leglátogatottabb tavaszi nagyrendezvénye a Télbúcsúztató Karnevál Szentesen. 2010. február 26-27-én immár kilencedik alkalommal került megrendezésre az alföldi össznépi mulatság. A forró hangulat, a helyi és a szlovén hagyományok közösen hívták életre, melyen idén is részt vett a város apraja-nagyja, a környékbeliek és távolabbról érkezők egyaránt.

A karnevál első napjának összefoglalója ITT!

 

 

Az esemény díszvendégei a szlovéniai Koránt jelmezesek és busók voltak, akik idén is nagy feltűnést keltettek. Pénteken forralt bor osztás mellett farsangra hangolódott a város, majd szombaton a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban kicsik és nagyok örömére megkezdődött a jelmezes farsangi mulatság.

 

 

 

Ezt követően az egész napos esőzés miatt a várva várt jelmezes felvonulás, busótánc és tábortűz az Ifjúsági Parkban elmaradt, de a szervezők gyors reakciójának köszönhetően gördülékenyen folytatódhattak a programok a sportcsarnokban, ahol a jelmezes tömeg máglyát ugyan nem gyújtott, de megtekinthette a busók télbúcsúztató táncát, részese lehetett a programok sorában idén újdonságnak számító „Dobol a város…” elnevezésű produkciónak és megválaszthatta Szentes első Diákcsillagát.

Második nap délelőttjének összefoglalója ITT!

 

 

A nap végén Király Viktor koncert szórakoztatta a nagyérdeműt. A 9. Télbúcsúztató Karnevál programjait a Civil TV élő adásban közvetítette, valamint kiválóan koordinálta a Diákcsillag produkció SMS- szavazását.

 

 

Második nap délutánjának összefoglalója ITT!

Szentes, 2010. 03. 09.

 

 

.