„Szemét” hétvége

 

 

 

2010. március 19-20-án rendezték meg Szentesen a "közös tavaszi nagytakarítás" szemétgyűjtési akciót!

 

 

 

Senki ne gondoljon kivételes, nagy fáradsággal járó dologra, csak annyit kértek a város vezetői, hogy a tavasz eljövetelével mindenki a saját háza előtt, a közútig szedje össze a szemetet, a felgyülemlett lombot gereblyézze össze, a fákat, bokrokat nyesse meg, a hiányzó növényzetet pótolja. A lakótelepeken közösen tegyék rendbe a házak közét, a játszótereket, a közösségi helyeket.

 

 

 

Összesen 17 közintézmény bennük közel 1000 gyermek, diák kapcsolódott a nagytakarítási akcióhoz. A Szent Anna utca óvodások kistalicskákkal gyűjtötték a szemetet, addig a Közgések nagy zsákokkal járták szünetekben az iskola környékét.

 

 

 

A Koszta József Általános Iskola 540 kesztyűt kért a Városellátó Intézménytől, ami azt jelenti, hogy szinte valamennyi diák részt vett az akcióban. Az iskola felosztotta maguk között az iskola környéki területet, és szedték a csoki papírt, a csikkeket és megannyi megbúvó szemetet.

 

 

 

A Rigó Alajos Diákotthon lakóinak is volt dolguk, mert a szomszédban található játszótéren is sok-sok kisebb-nagyobb szemét lapult. Nemcsak a jól látható helyeken takarítottak, hanem az árkokból is kiszedték a szemetet, faleveleket, hogy majd a tavaszi eső le tudjon folyni.

 

 

Szentes, 2010. 03. 21.

 

 

.