Pollák Műveltségi Vetélkedő 2010.

 

 

 

2010. március 29-én rendezte meg a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola hagyományos Műveltségi Vetélkedőjét. A versenyen 4 fős csapatok mérhették össze tudásukat, rátermettségüket, ügyességüket.

 

 

 

Olyan érdekes, játékos feladatokat kellet megoldaniuk a 9-12. osztályos tanulóknak, ami nemcsak a lexikai tudásukat tette próbára, hanem a zenében, a képzőművészetekben való jártasságukat is. Az előre elkészített feladatok a diákok kreativitását bizonyították, hiszen a jelmezesek között találkozhattunk török pasával, hippikkel, és a „Grease” sztárjaival egyaránt.

 

 

 

A projektfeladatban elkészült filmek és fotósorozatok humoros formában mutatták be a Pollák „titkos”, ritkán látott szegletit, az iskolai élet felejthetetlen pillanatait. A helyszíni programban szerepelt „szókincskereső” játék, történelmi és angol nyelvi feladat, színek és formák párosítása, népszerű zeneszámok felismerése.

 

 

 

Az önfeledt, jó hangulat és a verseny színvonala a bizonytéka, hogy a Pollákba sem csak „kockák” járnak. Az első három helyezett csapat (I. 12. b, II. 12. a, III. 10. a) tagjai jogosan lehettek büszkék a nyakukba akasztott érmekre, a győztesek pedig a városi „Diákcsillag születik” fődíja után a tudásukért járó kupát is a magasba emelhették.

 

 

 

 

Szentes, 2010. 03. 31.

 

 

.