BMX pályaavató

 

 

 

Szentes Város Önkormányzata a DARFT/CÉDE/2009 pályázati kiírás keretében BMX pálya építésére nyújtott be sikeresen pályázatot, így már a negyedik éve dédelgetett álom válhatott valóra – megépülhetett a fiatalok várva-várt komplex BMX- görkori pályája a Pusztai László Sporttelep területén, a Sportszálló mellett lévő volt kézilabda pályán.

 

 

 

Szentes városa 1996-ban elnyerte a Nemzeti Sportváros címet. Az akkori követelményekhez és lehetőségekhez mérten a sportolási lehetőség számos területen magas színvonalon biztosított volt. Az azóta eltelt időszakban a különböző sportágak rohamos technikai fejlődésen mentek keresztül. Az új sportágak létrejötte, mint pl.: az extrém sportok, megkövetelik, hogy BMX-görgori pályát létesítsen az Önkormányzat a tinédzser korosztály számára.

 

 

 

 Évek óta a fiatalok a városközpontban, a természetvédelmi- és a természet közeli területeken minden terepszintkülönbséget kihasználva űzik ezeket a sportokat. Ennek következtében veszélyt jelentenek a járókelőkre, zavarják a pihenni vágyó embereket és természeti károkat is okoznak. A beruházás megvalósításával jelentősen csökkenthető a parkokban és más típusú zöldterületeken okozott károk, rongálások száma.

 

 

 

A fiatalok körében a társadalmi változások által indukált belső feszültség levezetésére, a céltalanul eltöltött szabadidő egészséges módon való eltöltésére kiválóan alkalmasak az extrém sportolási lehetőségek. A bűnmegelőzés és drogprevenció egyik lehetősége a BMX-görkori kombinált pálya megépítése, mivel a fiatalok így ellenőrizhetőbb módon, koncentráltan egy helyen tartózkodnak.

Hosszú távon, a mozgás öröme, a felszabadultság érzete, az akadályok legyőzése, az önszerveződés, az egymás iránt érzett felelősség erősödése, mind-mind pozitív hatással lesz a társadalom ifjú tagjaira.

 

 

Szentes, 2010. 03. 27.

 

 

 

.