KISVAKOND VILÁGKÖRÜLI ÚTJA

 

 

 

2010. március 24-én láthattuk a KISVAKOND VILÁGKÖRÜLI ÚTJA című zenés mesejátékot a Holle anyó színház előadásában a Móricz Zsigmond Művelődési Ház színpadán.

A gyermekbérletes előadás főszereplőjére a felnőttek emlékezhetnek a kedves kis rajzfilm figurára, a Kisvakondra. Ki ne emlékezne arra hogyan lett nadrágja a kis fekete szőrcsomónak vagy hogyan is boldogult a nagyvárosban. Az előadás a "Kisvakond hogyan gyógyította meg a kisegeret?" című történetet dolgozza fel kicsik és nagyok számára.

 

 

 

Kisvakond szülinapi bulit tart, amire legkedvesebb barátja is hivatalos, a kisegér. Azonban egérke behabzsolja az egész születésnapi fagyitortát, amitől persze torokgyulladást kap. Kisvakond segítségül hívja Bagoly doktort, aki camomilla teát ajánl. Kisvakond felkerekedik, hogy megkeresse egér barátja számára a gyógyító, érdekes nevű növényt. Bejárja Ázsiát, ahol megismerkedik a nagy kínai sárkánnyal, Afrikában az álmatlan oroszlánt altatja, míg Ausztráliában kengurukkal ugróversenyezik, Északi sarkon pingvinekkel táncol és Amerikában az ezerlábúakkal játszik.

A keresett virágot egyik földrészen se leli, így hát szomorúan hazaindul. Bagoly doktor rámutat a kamilla virágra, melyet latinul camomillának neveznek és kisvakod rájön, hogy feleslegesen utazta be a világot, hiszen az orra előtt volt a keresett növény. De hát hiába utazott? Nem! Sok barátot szerzett útja során, kik eljönnek hozzá vendégségbe, hogy együtt ünnepeljék meg egérke meggyógyulását és a vakond elmaradt szülinapját.

Szentes, 2010. 03. 31.

 

 

 

.