Gyógyszertárat avattak a szentesi kórházban

A patikát bárki használhatja, akinek szüksége van rá

 

 

 

Felavatták a Dr. Bugyi István kórházban azt a gyógyszertárat, amelyet az intézmény működtet. Az összesen 80 négyzetméternyi területen, a Járóbeteg Szakrendelőben, a betegút mentén megvalósult korszerű létesítmény 8,5 millió forintba került. A gyógyszertárat nemcsak a kórház betegei használhatják, hanem bárki, akinek segítségre van szüksége.

 

 

 

A kórházba éves szinten mintegy 15 ezer fekvő-, és 100 ezer járóbeteg kerül ellátásra, és ezzel a gyógyszertárral lehetővé válik, hogy a gyógyítás során csak szakorvos által felírható gyógyszereket a betegek a kezelésük végén megkaphassák. Dr. Baráth Lajos, a Dr. Bugyi István Kórház megbízott főigazgatója szerint ez pedig azért is nagyon lényeges, mert a kórházon kívüli gyógyszertárak sok esetben nem tartanak bizonyos speciális gyógyszereket, illetve egyes településekre például csak kétóránként közlekedik busz, így pedig mire a betegek a gyógyszertárba érnek, az sok esetben bezár.

 

 

 

Korábban egy pincehelyiségben működött már egy gyógyszertár a kórházban, ám a patika áthelyezésével és fejlesztésével a forgalom 5-10 százalékos növekedésére számítanak. A létesítményt nemcsak a betegek használhatják, hanem bárki, akinek szüksége van segítségre.

 

 

 

A nyitási akcióban hallhattuk, hogy az első vásárló egy közel ötezer forintos ajándékcsomagot kapott a gyógyszertár vezetőjétől,

Szentes, 2010. 03. 12.

 

 

.