Téged is vár a Deák Vár!

 

A Deák Ferenc Általános Iskola ismét megrendezte a „Téged is vár a Deák Vár!” nevet viselő egy hetes programsorozatát, melyre nagy szeretettel és izgalommal várták az óvodásokat szüleikkel együtt.

 

 

 

A hét a Teadélutánnal kezdődött, ahol iskolánk mazsorett csoportja köszöntötte a vendégeket. Ez után diákjaink társastánccal szórakoztatták a közönséget, majd az ötödikesek az iskolába hívogató népszokás, a „Balázsolás” bemutatásával csináltak kedvet az ovisoknak, hogy bebarangolják és megismerjék a Deák sulit.

 

 

 

A leendő elsős tanteremben megismerkedhettek az érdeklődők a tanítónőkkel – Puskásné Igaz Évával és Pálfy Zoltánnéval –, akik részletesen elmondták elképzeléseiket, tanítási módszereiket, gondolataikat a jövő tanévről. Ezt követően az „úszó” csoportról Vidovics Zoltán adott felvilágosítást, majd Veressné Lajkó Sarolta egy részletes tájékoztatót tartott a városban egyedülálló, tavaly elindított angol-magyar két tanítási nyelvű csoport munkájáról. 

A hét többi napján az idelátogató ovisok részt vettek egy „igazi” angol órán, ahol az elsős diákokkal együtt tanulhattak, dalolhattak, játszhattak, természetesen mindezt angol nyelven. A kézműves délutánon farsangi álarcokat, sisakokat készítettek a legkisebbek, majd a következő napon a Deák-próbán mutathatták meg bátorságukat.

 

 

 

 

 

A programsorozat záróakkordjaként a Deákosok az idén is megszervezték a már tizenéves múltra visszatekintő Ovi-Olimpiát, melyen a város óvodáiból közel 120 kisgyermek mérhette össze tudását, ügyességét, gyorsaságát. Az ovisok végül egy kis teával és gyümölccsel frissíthették fel magukat. (A friss gyümölcsökért köszönet Gáspár András Jókai utcai Vitamin Patikájának.) A vidám sportolók végül oklevéllel, sportszerekkel és apró „deákos” ajándékokkal tértek haza.

 

 

 

 

 

A „Deák Vár” programjai ezúttal lezárultak, de a Deák Ferenc Általános Iskola továbbra is nyitott kapukkal várja az érdeklő szülőket, leendő elsősöket a márciusban megrendezendő nyílt napokra.

 

Elérhetőségek: Tel.: 06-63 / 562 – 380 , E-mail: deaksuli@szentesinfo.hu , http:// www.deakdamo.hu

Szentes, 2010. 03. 09.

 

 

.