Boros díj

 

 

 

A hagyományokhoz hűen idén is megemlékezéssel és koszorúzással zárult a Boros-hét.

Március 12-én, pénteken a Hajdú Lajos utcában található vendégház falán elhelyezett emléktáblát koszorúzták meg az iskola diákjai, melyben lakott Szentes első polgármestere Boros Sámuel.

A koszorúzás után az iskola tanulói az Ifjúsági Házba vonultak, mert itt adták át a héten megrendezett versenyek díjazottjainak az elismerő ajándékokat, és a Boros-díjat.

 

 

 

Évről-évre mindig kellemes teherként nehezedik a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola tantestületére a választás: kik legyenek az iskola névadójáról elnevezett díj nyertesei? Idén hat jelölt közül kellett kiválasztani a legérdemesebbeket, akik méltón tudják képviselni az iskola hírét.

Kiváló tanulmányi eredménnyel, példamutató magatartással, az iskola és a város jó hírnevéért végzett tevékenységgel lehet kiérdemelni, de komoly elismerés már a jelöltség is.

 

 

 

A 2009/2010-es tanév Boros-díját kapta: Hornyik Anna Viola 12.c osztályos tanuló, Lantos Lehel 12.b osztályos tanuló, Mátyás Mariann 13.b osztályos tanuló

 

Hornyik Anna Viola:

Rendkívül sokoldalú, színes egyéniség. Kedvenc  tantárgyai közé tartozik a rajz, emellett az angol nyelv és a magyar nyelv kommunikációval foglalkozó része. Szereti az üzleti gazdaságtant, megtervezni egy vállalat arculatát. Szintén kedvence a történelem, amelyből emelt szintű érettségit szeretne tenni. Hetedik éve a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola hegedűtanuló növendéke.

Az elmúlt években számos országos eredményt ért el:

2006-ban Curie Környezetvédelmi Verseny, területi döntőjén 3. helyezés

2007-ben békéscsabai területi gépírásverseny különdíját kapta

Szép Magyar Beszéd verseny Csongrád megyei fordulóján 3. helyezést ért el.

Nem elégedett meg a 3. helyezéssel a következő évben megnyerte a megyei fordulót, és a verseny országos fordulóján az anyanyelv ápolók szövetségének különdíját kapta.

2009-ben az Édes Anyanyelvünk Országos Nyelvhasználati Verseny Csongrád Megyei fordulójának első helyezését szerezte meg és az országos versenyen ismét egy különdíjjal jutalmazták. Ugyanebben az évben az Országos Tanirodai kiállításon Győrben a 3. helyezést érte el csapattársaival.

Mindezek mellett volt energiája és kitartása ahhoz, hogy előrehozott, középfokú érettségit tegyen angol nyelvből, jeles eredménnyel.

És ebben a tanévben?

Az Édes Anyanyelvünk Országos Nyelvhasználati Verseny Csongrád Megyei fordulójának első helyezését szerezte meg és az országos versenyen az Édes anyanyelvünk érmet nyerte el, amely azt jelenti, hogy az első 10 helyezett között végzett.

Aktívan részt vesz az iskolai életben, példát mutat a tanulás és versenyzés terén.

Életfilozófiája: „Igen vannak dolgok, amikhez nincs kedvem, de ha csinálok valamit, akkor az legyen jó!”

 

 

 

Lantos Lehel: Az osztályközösség oszlopos tagja, sikeres tanulmányi eredményekkel rendelkezik. Saját bevallása szerint a természettudományi tárgyak nem tartoznak az erősségei közé, de magyar nyelv és irodalomból, történelemből, és angol nyelvből átlagon felül teljesít. Ezért is választotta a közismereti szakmacsoportot. A tavalyi évben előrehozott érettségit tett angol nyelvből és testnevelésből, mindkét tantárgyból 90 % feletti teljesítménnyel. Napjait a tanulás mellett edzéssel tölti: 13 éve karatézik, számos országos és magyar bajnoki címet szerzett. 2008-ban kijutott Japánba, ahol harmadik helyezést ért el. Jelenleg az Európa-bajnokságra készül. Továbbtanulási tervei között a Nemzetvédelmi Egyetem katonai vezető s vagy a Semmelweis Egyetem testnevelő edző szaka szerepel. Kitartó és céltudatos, jó szervező: az ő feladata az érettségi bankett megszervezése is.

 

 

 

Mátyas Mariann: 2005-ben lett az iskola tanulója nyelvi előkészítő tagozaton. Már a pályázatán is látszott, hogy alapos, precíz ember.

Mindenkivel szemben kedves, diáktársai a segítőkészségét emelték ki. Az osztályban inkább visszahúzódó, halk szavú, azonban a többiek is becsülik munkáját, kitartását, szorgalmát.

Lehet szó kiselőadásról, teremdíszítésről, iskolai rendezvényről Mariann mindent szívesen elvállal.

Több tantárgyból is kiemelkedően teljesít, különösen idegen nyelvből és a szakmai tárgyakból. Már az első év végén megszerezte az angol nyelvvizsga szóbeli részét, melyet 2009-ben a középfokú komplex nyelvvizsga követett. 2009-ben az Országos Tanirodai Kiállításon csapattársaival 3. helyezést értek el.

Az idei tanévben a Károly Róbert Főiskola tanulmányi versenyén első helyezést ért el angol nyelv és közgazdaságtan tantárgyakból.

Szabadidejében szívesen olvas, kedvence a fantasztikus- irodalom, süt-főz, ismerkedik a japán kultúrával.

Legközelebbi célja a sikeres érettségi és utána a gyöngyösi főiskolán a turizmus- vendéglátás szakon a diploma megszerzése.

Szentes, 2010. 03. 18.

 

 

 

.