"Pénzmosó" nő bukott le Szentesen

Működött a jelzőrendszer!

 

 

A szentesi Gondozási Központ munkatársa 2010. február 25-én telefonon értesítette a helyi rendőrkapitányság ügyeletét, hogy az egyik egyedül élő, idős gondozottjuktól pánikriasztás érkezett hozzájuk. Munkatársuk azonnal a helyszínre sietett és szembe találkozott egy onnan éppen távozóban lévő nővel. Kiderült, hogy az idős néni azért nyomta meg a pánikgombot, mert az este folyamán hívatlan vendég érkezett hozzá. Egy ismeretlen nő betört a házába, ott mindent átkutatott és magához vette a sértett táskáját, benne a megtakarított pénzével.

A jelzés alapján a járőrök is azonnal a helyszínre siettek és az adatgyűjtés és forrónyomos üldözés során meg is állapították a helyszínről távozó nő személyazonosságát, valamint azt hogy a nő hová menekült be. Az elkövető lakásában azonnal házkutatást tartottak, ahol a mosópor között elrejtve meg is lett az idős sértettől eltulajdonított készpénz, továbbá azon felül ugyanonnan előkerült még több százezer forint is, amelyről az elkövető nem tudott érdemi magyarázatot adni.

A Szentesi Rendőrség előtt egyébként nem ismeretlen „pénzmosó” nő ellen őrizetbe vétele mellett lopás bűntett miatt indult nyomozás, a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatását. A mosópor között megtalált további pénz származási helyét a rendőrség még vizsgálja.

Hála a jelzőrendszernek, az idős sértettnek az ijedtségen kívül más baja nem esett és a pénze is előkerült.

Szentes, 2010. 02. 26.

 

 

.