István király blogja

 

 

 

2010. február 4-én mutatták be a szentesi könyvtárban Kácsor Zsolt: István király blogja című könyvét a helyi könyvbarátoknak. A szerzővel Nagy Géza Balázs és dr. Szabó János József beszélgetett.

 

A bevezetőben hallhattuk, hogy őket hármójukat a szerzőt Kácsor Zsoltot, és két beszélgetőtársát (Nagy Géza Balázst és dr. Szabó János Józsefet) egy város köti össze, az pedig Eger. Mindhárman Egerből vagy annak környékéről származnak.

 

 

 

Kácsor Zsolt könyve igazi fantáziavilágot tükröz, mely nagyon hasonlít a valóságra, csak egy picit "olvasmányosabb". A könyvből megtudhatjuk, hogy István király "hogyan alapította meg Magyarországot valójában"!? Hogy ezt miként kívánta ránk hagyni? Úgy, hogy az író fantáziájában I. (Szent) István királyunk a virtuális világ eszközéhez nyúlt, és merész kormányzati kommunikációs eszközeként végig blogolja életét, hogy az állampolgárok értesüljenek lelkének minden titkos rezdüléséről, és a keménykezű, sziklaszilárd uralkodóról alkotott kép némileg árnyaltabb legyen. Ebben az "ómagyar szatírában" a magyarokat keresztény hitre térítő püspök életvidám és lelkes borivó, Imre herceg elvarázsolt holdkóros, Vazul pedig raccsoló arisztokrata.

Csupán egyetlen tanács az olvasáshoz: nem szabad túl komolyan venni!

Szentes, 2010. 02. 10.

 

 

.