6000 fürdőbelépő a véradóknak

 

 

 

Már negyedik éve, hogy a szentesi önkormányzat felajánlásaként az önkéntes véradók strandbelépőt kapnak a szentesi kórház Véradó Állomásán, valamint a Magyar Vöröskereszt Szentesi Szervezete által szervezett véradásokon karjukat nyújtó donorok is.

Az akcióhoz ebben az évben is csatlakozott a Hungerit Zrt. A vállalat köszönetajándékkal támogatja az önzetlenül segítő véradókat, akik a társadalom egyik legfontosabb éltető anyagát adják az embereknek. 2010. február 1-én, a Városháza Konferencia termében adták át a hatezer darab fürdőjegyet.

 

Dr. Kispál Mihály a vérellátó osztály vezetője elmondta, hogy az évekkel ezelőtt történt nagy visszaesés után mára már látszik, hogy tendenciózisan növekszik az önkéntesek száma.

Dr. Molnár Gyula is köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik segítik a vérellátó osztály munkáját, és külön kiemelte, hogy a Hungerit Zrt. is jelentős anyagi ráfordítással támogatja a vért adókat.

Szabó Ildikó a Hungerit Belkereskedelmi Osztályának munkatársa, elismerte, hogy nem a legjobb esztendő állt a Hungerit mögött, de fontosnak tartják, hogy ha csak egy kis ajándékkal de hozzájáruljanak az akcióhoz. A cég több mint 1300 alkalmazottja közül sokan adnak vért, így a cég duplán segíti a véradást.

Deák Albert az Üdülőközpont vezetője elmondta, hogy a tapasztalat azt mutatja, hogy a véradók nem csak az 1 ingyenes belépőt ússzák le, hanem nyáron az egész családdal jönnek, így a 6000 belépő több tízezer embert hoz látogatóként.

 

 

Dr. Kispál Mihály vette át a belépőket Szirbik Imre polgármestertől.

Szentes, 2010. 02. 02.

 

 

.