Bemutatkozott a kyokushin magyar válogatott

WTKA Full Contact Küzdősportok Világbajnoksága - Italy

 

 

Több mint 100 versenyző indul az olaszországi Marina di Carrara városba, hogy hazánkat képviselje a WTKA Full Contact Küzdősportok Világbajnokságán.

 

 

 

Ezen a megmérettetésen több küzdősport harcosai csapnak össze és a kyokushin karate szabályrendszerben 22 versenyző lép a ringbe.

Ez a 22 versenyző mutatkozott be 2010. október 22-én a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében.

 

 

 

A WTKA Full Contact Világbajnokságot Olaszországban, Marina di Carrara városában rendezik meg, amely október 27-én kezdődik és 31-én ér véget. A magyar kyokushin csapat megmérettetése október 30 és 31, melyre mindenki a legjobb formáját időzíti.

 

 

 

Brezovai Sándor szövetségi kapitány elmondta, hogy megfeszített tempóban, a kínok-kínját élték át a gyerekek a felkészülésük során és készen állnak a küzdelmekre. Számítása szerint a 22 versenyzőtől 15 érmet remél.

 

 

 

A sajtótájékoztatón bemutatkoztak a magyar válogatott tagjai, akik a következők: Gyermek kategóriában indul Szőke Soma, Győri Martin, Kotuy Zoltán, Homonai Tamás, Láng Zsolt. A kadettek között fog küzdeni Percze Lajos, Gojdár Kamilla, Kurucsai Ágnes, Szabó Bettina, Georgiádes Zoltán és Püski Péter. A junioroknál verseng majd Lantos Lehel, Szalai Boglárka, Bagi Alexandra, Rapi Balázs, Kurucsai Róbert, Karay Péter, Láng Lilla, Hutter Tamás, Simonovics Erika, Kalocsai Kálmán, míg a senioroknál indul Bede Annamária.

 

 

 

Példamutató összefogás eredménye, hogy ez a 22 fiatal képviselheti hazánkat a világbajnokságon és a péntek délelőtt 11 órakor kezdődő sajtótájékoztatón öt település polgármestere volt jelen. Az eseményt Szirbik Imre, Szentes első embere nyitotta meg, de Gémes László (Szegvár), Zsótér Károly (Mindszent), Szabó István (Derekegyház) és dr. Kós György (Fábiánsebestyén) polgármesterek is gratuláltak és néhány biztató szóval kedveskedtek a fiataloknak.

 

 

 

Tavaly december óta kéthetente Szentesen edzőtáboroznak a fiatalok és igazán jó csapattá kovácsolódtak össze. Hihetetlen, de minden gyermek most már jól ismeri a szentesi lő dombokat, ahol egymást kellett felvinniük a csúcsra. A felkészülés során több mint száz kilométert (!) futottak, úgy, mint ahogy a fekvőtámaszból és felülésből sem  5-5 db-ot csináltak – tudtuk meg Brezovai Sándortól. Ahhoz, hogy minden résztvevő megbizonyosodjon a felkészültségéről a csapatnak, egy nyílt bemutató edzést tartottak a sajtótájékoztató után a Sho-Honbu Dojo edzőtermében.

 

 

A sajtótájékoztató további képei ITT tekinthetők meg!

Szentes, 2010. 10. 24.

 

 

.