Önnek mi a véleménye a Buborék Napházról?

 SZAVAZÁS!

 

 

Szentesen – a magyar-román határon átnyúló projekt eredményeként – lehetőség nyílt arra, hogy korszerű „zöld” technológiákat propagáló non-profit épületet emeljenek. (A testvérprojekt háza Temesvár mellett készül.) A terveket a Kiss és Járomi Építésziroda készíti. A település döntéshozói a központban található sarok-foghíj telket szemelték ki a célra. A beruházás Szentes főterénél, műemléki környezetben valósulhat meg. A közelben található a szabadon álló Szent Miklós ortodox templom, vele átellenben a Petőfi Szálló – mely átépítése kapcsán a közelmúltban szintén tervtanácsi napirenden szerepelt –, közvetlen szomszédságában áll a Városi Földhivatal, valamint az úgynevezett Fényirda (napfény műterem) kis műemléki múzeumépülete.

 

 

 

Az Megújuló Energia Kompetencia Központ tartalmi részét támogatják az önkormányzati képviselők, és a legutóbbi testületi-ülésen felmerült az a kérdés. hogy vajon a szentesiek hogyan vélekednek erről a tervről.

 

A Civil TV-ben láthattunk egy ismertetőt, de a tv-n keresztül nem tudunk véleményt nyilvánítani, így íme egy szavazás, amelyen több lehetőség közül választhatunk, valamint megírhatjuk a város vezetőinek, hogy milyen ötletünk van az épülettel, vagy annak elhelyezésével kapcsolatban.

 

 

Az Országos Tervtanács is több mint két órán át tárgyalt a Napház engedélyezési tervéről év eleji ülésén melyről beszámolót az alábbi linken keresztül olvashatunk.

 

Bővebben a Napházról ITT olvashat!

 

 

Szentes, 2010. 01. 22.

 

 

.