Megcsúszott és felborult

Ezen senki nem lepődött meg a helyiek közül!

 

 

 

2010 január 21-én egy román busz egy balra ívelő kanyarban, a havas úton, vélhetőleg a relatív gyorshajtás miatt megcsúszott és az út menti árokba borult Szentes közelében. A sofőr ellen tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt rendeltek el nyomozást- tájékoztatta újságunkat Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság sajtószóvivője.

A nagymágocsiak és derekegyháziak tudnak mesélni, arról, hogy ezek a román buszok hogyan trappolnak át a településeken. A felborulás tényén senki sem lepődött meg, inkább azon csodálkoznak, hogy eddig nem történt baleset.

 

 

 

Ma a kora reggeli órákban Derekegyház irányából Nagymágocs felé közlekedett egy román autóbusz utánfutóval, amikor egy balra ívelő kanyarban, a havas úton, vélhetőleg a relatív gyorshajtás miatt megcsúszott és az út menti árokba borult. Az elsődleges információ szerint a balesetben négyen súlyosan, míg 7 ember könnyebben sérült meg, akiket a mentő a szentesi és az orosházi kórházba szállított. A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt életben, 9: 40 perctől a forgalom zavartalan.

Az autóbusz vezetője ellen tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a Szentesi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást.

 

 

 

A szentesi Dr. Bugyi István Kórházba 7 sérültet szállítottak be a mentők, azonnal megkezdődött a román állampolgárságú betegek ellátása. A beszállított betegek egyikének sem volt nemzetközi betegbiztosítása, ellátásuk azonban maradéktalanul megtörtént.

 

 

 

A szentesi kórházba 7. 08 perckor, azaz műszakváltáskor érkezett meg az első beteg, és az intézmény éjszakai és nappali műszakában dolgozó munkatársak egyaránt részt vettek az azonnali szakszerű ellátásukban.

 

 

 

Az elvégzett vizsgálatok alapján négyen súlyosan, hárman enyhén sérültek meg a balesetben. A súlyos sérültek közül 1 műtétet igénylő kézsérülést szenvedett, 1 fejsérült és 2 gerincsérült van. A súlyos sérültek közül hármat felvettek a Dr. Bugyi István Kórház Traumatológiai Osztályára, kezelésük folyamatban van, állapotuk nem életveszélyes.

 

 

 

 

Csapatmunka volt a mentés és a riportkészítés!

Szentes, 2010. 01. 21.

 

 

.